• 瀏覽: 3,158
  • 回覆: 26
  • 追帖: 2
請問各位想買43吋電視有咩選擇? 價錢大約5000蚊, 另外, 已經同老婆睇左部三叔UA43TU8500JXZK. 見到有師兄講好容易壞. 請幫幫忙! 

熱賣及精選
引用:
原帖由 khanyeung 於 2020-7-8 03:05 PM 發表

請問各位想買43吋電視有咩選擇? 價錢大約5000蚊, 另外, 已經同老婆睇左部三叔UA43TU8500JXZK. 見到有師兄講好容易壞. 請幫幫忙!  
1)怕講得唔清楚, 三叔型號:UA43 TU8500 JXZK 睇左想買, 但D舊帖講好容易壞.
2)另外, 見到好多師兄講 P記型號:TH43GX800H. 呢部係咪比較好?
3)還是有其他電視選擇? 請幫幫忙.

引用:
原帖由 khanyeung 於 2020-7-8 04:05 PM 發表

1)怕講得唔清楚, 三叔型號:UA43 TU8500 JXZK 睇左想買, 但D舊帖講好容易壞.
2)另外, 見到好多師兄講 P記型號:TH43GX800H. 呢部係咪比較好?
3)還是有其他電視選擇? 請幫幫忙. ...
Panasonic 43GX800H 性價比高因為有
1. OLED 級HCX 影像處理晶片
2. DOLBY VISION 對應Netflix
3. DOLBY ATOMS 對應Netflix
4. Local dimming
5. 5年保
好多師兄睇4K Netflix 就係想咁,圖(40GX700H) Vision & Atoms
Xbox,itunes,PS5,Netflix 支援Dolby Vision
https://post76.hk/thread-309466-1-1.html

附件

200957x18qojrkvm8i3cpq.jpeg(193.31 KB)

2020-7-8 06:51 PM

引用:
原帖由 khanyeung 於 2020-7-8 03:05 PM 發表

買三叔 ? ........... GOOD LUCK

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-8 06:51 PM 發表

Panasonic 43GX800H 性價比高因為有
1. OLED 級HCX 影像處理晶片
2. DOLBY VISION 對應Netflix
3. DOLBY ATOMS 對應Netflix
4. Local dimming
5. 5年保
好多師兄睇4K Netflix 就係想咁,圖(40GX700H) Vision & Atoms
Xbox,itunes,PS5, ...
謝謝師兄提點.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-7-8 08:25 PM 發表

買三叔 ? ........... GOOD LUCK
明白, 多謝你回覆.

引用:
原帖由 khanyeung 於 2020-7-9 09:03 AM 發表

明白, 多謝你回覆.
其實可能我黑仔,用過一次三叔就怕怕

Sony X85H,43寸得Sony有100hz,其他個d牌子全部50hz,只係睇新聞台d字震到貓王咁款!

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-7-9 01:28 PM 發表

其實可能我黑仔,用過一次三叔就怕怕
都係, 如果試過係咁我都怕怕, 我屋企部Sony 32吋高清用左8年都無壞, 只係老婆想換部好d呢睇YouTube及追劇. 點都多謝你先.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 手塚晴 於 2020-7-9 01:40 PM 發表

Sony X85H,43寸得Sony有100hz,其他個d牌子全部50hz,只係睇新聞台d字震到貓王咁款!
Sony我都想買, 但女人唔太喜歡, 佢自己去大型電器店到睇. D Sales見到咪叫佢睇呢部之後就想買. 多謝你意見.

小米啦!5K夠買2部了。

引用:
原帖由 khanyeung 於 2020-7-9 02:33 PM 發表

Sony我都想買, 但女人唔太喜歡, 佢自己去大型電器店到睇. D Sales見到咪叫佢睇呢部之後就想買. 多謝你意見.
Sony led電視機畫質最靚,仲有android電視可用,係價錢貴d咁解。

樓主, 其實冇話乜嘢牌子特別容易壞, 買電器有時真係撞手神, 你老婆鍾意就得,幾千蚊又唔係多費事煩,今次用左唔好,下次咪自己 揸主意!

引用:
原帖由 khanyeung 於 2020-7-8 15:05 發表

易壞就未必,不過三叔電視睇得耐係會比其他電視赲嘅。

引用:
原帖由 pig0083 於 2020-7-9 05:23 PM 發表

小米啦!5K夠買2部了。
小米就沒諗住買, TCL 43吋就有老婆怕容易壞及畫面差少少. 謝謝師兄俾意見.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]