• 瀏覽: 2,819
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
入左金磚後反而小用 愛上用手機 但係又越加越多 將櫃底的東西都翻出嚟用  

咁大嚿嘢帶出街點方便?出街手機企屋膽擴大耳機一流。

引用:
原帖由 滴滴流彈 於 2020-7-4 01:00 PM 發表

咁大嚿嘢帶出街點方便?出街手機企屋膽擴大耳機一流。
我比較鍾意遊蕩

無心情就簡單啲

反正不同聲音都有不同聽感的樂趣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kawee 於 2020-7-4 11:40 AM 發表

入左金磚後反而小用 愛上用手機 但係又越加越多 將櫃底的東西都翻出嚟用  

我部黑磚變左家用系統的播放器
駁dac用
一個月兩三日出街
冬天會好D
夏天條線好唔方便

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標

回覆 引用 TOP

懷舊了?

回覆 引用 TOP

要好聲始終是玩家用機。
投資太多在手提不值得。
主要是室外空間很多環境因素個人是不能改變。 也要考慮個人安全。 所以不能像家中可以集中精神去欣賞音樂。

手提價格很多是overpriced。

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-7-7 02:03 AM 發表

要好聲始終是玩家用機。
投資太多在手提不值得。
主要是室外空間很多環境因素個人是不能改變。 也要考慮個人安全。 所以不能像家中可以集中精神去欣賞音樂。

手提價格很多是overpriced。 ...
但係手提先常用
金磚加個靚耳機如果長程車加午飯時間放鬆係唔錯的
講真做完野有幾多時間係開套家用架生
有時睇下youtube 抖音都唔想聽歌
一個月三四日到囉

我少用黑磚係好多時想聽moov的歌

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標
引用:
原帖由 十九八 於 2020/7/7 07:03 發表

但係手提先常用
金磚加個靚耳機如果長程車加午飯時間放鬆係唔錯的
講真做完野有幾多時間係開套家用架生
有時睇下youtube 抖音都唔想聽歌
一個月三四日到囉

我少用黑磚係好多時想聽moov的歌 ...
所以我出街就用Xperia手機, LG手機,或iPhone算了。配AVIOT藍芽。又係用MOOV。

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-7-7 11:38 AM 發表

所以我出街就用Xperia手機, LG手機,或iPhone算了。配AVIOT藍芽。又係用MOOV。
我都係用Xperia 不過多數會加dac amp
ios係絕配 An仔通常有雜音
如果用Tidal會更好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中奇路人 於 2020-7-7 11:58 PM 發表

永遠是玩家的機器。
有時係機器玩人

一部astell&kern dap串聯moov聽出街聽,正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kawee 於 2020-7-8 07:45 AM 發表

有時係機器玩人
E+ 唔再用amp 出街. 1 dap / smartphone 夠了

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]