• 瀏覽: 1,925
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
LG un7400 vs 三叔Q70 55寸
你地會揀邊部?

熱賣及精選
LG

引用:
原帖由 woftver5 於 2020-7-3 09:47 AM 發表

LG
why?

回覆 引用 TOP

Panasonic

世事不會盡如人意,是人就有失敗的時候,所以你要學會耐心等待,等到你內心足夠強大,等到有一天你不再受制於人,等到天時、地利、人和。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬眠難吃的路人 於 2020-7-3 08:15 AM 發表

你地會揀邊部?
個人經驗.......以後都唔會買三叔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬眠難吃的路人 於 2020-7-3 08:15 AM 發表

你地會揀邊部?
呢2部都係大連鎖重點推介
LG UN7400
RGBW 屏幕
冇Dolby Vision
冇Dolby Atoms
冇local dimming
有Airplay 2
Samsung
所有機行HDR10 +
Netflix, iTunes, Xbox, PS4 支援Dolby Vision 唔支援HDR10 +
所以sales先要向貴客重點推廣

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-4 02:31 PM 發表

呢2部都係大連鎖重點推介
LG UN7400
RGBW 屏幕
冇Dolby Vision
冇Dolby Atoms
冇local dimming
有Airplay 2
Samsung
所有機行HDR10 +
Netflix, iTunes, Xbox, PS4 支援Dolby Vision 唔支援HDR10 +
所以sales先要向貴客重點推廣 ...
一分錢一分貨
水貨價
三叔五千幾
LG六千頭
睇餸食飯丫嘛

回覆 引用 TOP

Panasonic 55GX740H 6仟中,網站有講7月返貨,HKTVMALL 有現貨
同GX800H一樣功能,但光度小DD (小50nits左右, iphone 6 560nits)
好多師兄為左Netflix 4K有Dolby Vision 有Dolby Atoms 而心思思(圖40GX700H Netflix)
https://post76.hk/thread-309466-1-1.html

附件

200957x18qojrkvm8i3cpq.jpeg(193.31 KB)

2020-7-4 04:47 PM

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-4 04:47 PM 發表

Panasonic 55GX740H 6仟中,網站有講7月返貨,HKTVMALL 有現貨
同GX800H一樣功能,但光度小DD (小50nits左右, iphone 6 560nits)
好多師兄為左Netflix 4K有Dolby Vision 有Dolby Atoms 而心思思(圖40GX700H Netflix)
https://post76.hk/thread-309466-1-1. ...
睇spec係幾吸引
不過度度都話停產
唯獨一兩間細鋪有貨返
又好搶手又平咁多
唔係好合理

引用:
原帖由 冬眠難吃的路人 於 2020-7-7 11:24 AM 發表

睇spec係幾吸引
不過度度都話停產
唯獨一兩間細鋪有貨返
又好搶手又平咁多
唔係好合理
Built in pro 話有得訂,以前自己買過電器,感覺還可以...
Hktvmall 有現貨,但價唔靚...
Panasonic 信興冇佣,大連鎖唔想賣,靠自己靠細舖...如果再來貨又唔多,就唔會間間有...
昨天經過isquare 人氣店,好多型號只陳列唔賣又冇價錢,相信同新貨還有一段時間...

附件

Screenshot_20200707-155141_Chrome.jpg(92.46 KB)

2020-7-7 03:57 PM

Screenshot_20200707-155038_HKTVmall.jpg(81.32 KB)

2020-7-7 03:57 PM

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-7 03:57 PM 發表

Built in pro 話有得訂,以前自己買過電器,感覺還可以...
Hktvmall 有現貨,但價唔靚...
Panasonic 信興冇佣,大連鎖唔想賣,靠自己靠細舖...如果再來貨又唔多,就唔會間間有...
昨天經過isquare 人氣店,好多型號只陳列唔賣又冇價錢,相信同新貨還有一段時間... ...
有細鋪話新款8月出, 搞到我唔知等唔等埋好

引用:
原帖由 kk9ghost 於 2020-7-7 04:45 PM 發表

有細鋪話新款8月出, 搞到我唔知等唔等埋好
新款有58HX700H (VA), 估計似呢部2019年歐洲版(YouTube),Panasonic 電視Tuner 同流暢度一定比你而家部3叔順同靚,但最怕定價高(唔係55), IPS 有55HX900H/HX800H
https://youtu.be/wZOuPLI0Hys

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-7 10:43 PM 發表

新款有58HX700H (VA), 估計似呢部2019年歐洲版(YouTube),Panasonic 電視Tuner 同流暢度一定比你而家部3叔順同靚,但最怕定價高(唔係55), IPS 有55HX900H/HX800H
https://youtu.be/wZOuPLI0Hys ...
55"剛去機電署睇, 好似得55HX800H同55HZ1000H
請問知唔知55HX800H即係國外嘅邊款?  SPEC係點?
不過相信應該都貴, 可能都係月尾買GX740H算......

引用:
原帖由 kk9ghost 於 2020-7-8 12:19 AM 發表

55"剛去機電署睇, 好似得55HX800H同55HZ1000H
請問知唔知55HX800H即係國外嘅邊款?  SPEC係點?
不過相信應該都貴, 可能都係月尾買GX740H算......
港版HX900H =HX940 (歐洲, IPS 120Hz,只有75HX900H{VA}), 其他60Hz,有VA (58), IPS
港版HZ1000H = HZ1000 (歐洲) OLED
機電署唔齊,因為信興資料慢
一般新機大約官網85拆左右
但6仟多要新款55寸有齊Dolby Vision, Atoms, Local dimming 應該唔得...

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-8 12:51 AM 發表

港版HX900H =HX940 (歐洲, IPS 120Hz,只有75HX900H{VA}), 其他60Hz,有VA (58), IPS
港版HZ1000H = HZ1000 (歐洲) OLED
機電署唔齊,因為信興資料慢
一般新機大約官網85拆左右
但6仟多要新款55寸有齊Dolby Vision, Atoms, Local dimming 應該唔得... ...
6千幾就舊款啦
新款邊有咁平
起碼double

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]