• 瀏覽: 1,350
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
己解決謝謝

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
嗰個3.5mm係AV out,樓主已經有紅白黃轉換線,不過呢個AV out 係唔跟電視機音量控制,所以駁耳機係唔會喇叭轉靜音,要將電視機音量收細。
唔知樓主想用有線定無線耳機?
可以買個藍牙音頻發射器,將對紅白RCA(音頻左白右紅)駁藍牙發射器,配對藍牙耳機,用耳機調節音量即可。但要人手關電視機音量。

PS,政府醒咗部乜型號俾你?

Your TV don't support 3.5mm Output. Forget about it !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwise 於 2020-6-29 11:45 PM 發表

嗰個3.5mm係AV out,樓主已經有紅白黃轉換線,不過呢個AV out 係唔跟電視機音量控制,所以駁耳機係唔會喇叭轉靜音,要將電視機音量收細。
可以買個藍牙音頻發射器,將對紅白RCA(音頻左白右紅)駁藍牙發射器,配對藍牙耳機,用耳機調節音量即可。但要人手關電視機音量。

PS,政府醒咗部乜型號俾你? ...
政府咪送左呢部TCL到我家。原本大牛龜俾佢收走左

謝謝你,我家人會用有線入耳仔(至低成本?)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwise 於 2020-6-29 11:45 PM 發表

今日買左條紅白線作功接左3.5 MM 耳機(不過勁細聲) 去到電視調音原來同遙控同一條音軌。由AV OUTPUT 個把聲可唔可買個調大細聲的耳機返黎得唔得?

回覆 引用 TOP

引用:

長知識了

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]