• 瀏覽: 12,818
  • 回覆: 82
到底會出咩耳機呢? 多單元? 靜電單元?

附件

new 64.png(294.95 KB)

2020-6-13 04:59 PM

new 64.png

引用:
原帖由 photosynthesis 於 2020-6-13 04:59 PM 發表

到底會出咩耳機呢? 多單元? 靜電單元?
睇個樣似係Trio嘅後繼機,可能圈/鐵/静電混合,又要2萬以上

引用:
原帖由 mimi0838 於 2020-6-13 05:49 PM 發表

睇個樣似係Trio嘅後繼機,可能圈/鐵/静電混合,又要2萬以上
甘咪同fir audio m5差唔多

回覆 引用 TOP

依家啲heaH fi 既價錢

引用:
原帖由 ynoname 於 2020-6-15 05:47 PM 發表

依家啲heaH fi 既價錢
但都好多玩家買

HEAD FI 市道我覺得有增長

引用:
原帖由 kh2995 於 2020-6-17 11:43 PM 發表

但都好多玩家買

HEAD FI 市道我覺得有增長
所以商家利用機會愈出愈貴,香港市場仲分分再貴啲,將來過10萬不是夢。

引用:
原帖由 Kwoktinkui 於 2020-6-18 09:37 PM 發表

所以商家利用機會愈出愈貴,香港市場仲分分再貴啲,將來過10萬不是夢。
見的零售商 FB / IG 成日 POST 的相

幾個朋友一齊去出 DAP / EARPHONE / 線 ( 每樣都 2-3 皮,一 SET 就 8-9 皮 )

一單生意就幾拾皮

的 SALES 都戴 幾拾個 嘅名錶

回覆 引用 TOP

公布咗喇,Nio

以為會出靜電單元😂 spec睇落似N8

附件

104576418_3493114610721841_585419235065610836_o.jpg.jpeg(95.83 KB)

2020-6-19 04:18 PM

引用:
原帖由 photosynthesis 於 2020-6-19 04:18 PM 發表

公布咗喇,Nio

以為會出靜電單元😂 spec睇落似N8
直頭係一模一樣呀,喱個真係早買早享受,條線都4000,4.4用pentaconn頭。

我喺官網見到連建議零售價都同N8一模一樣,7月香港賣嘅價錢應該會貴過Trio少少,但係就有條銀線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cybray 於 2020-6-19 04:24 PM 發表

直頭係一模一樣呀,喱個真係早買早享受,條線都4000,4.4用pentaconn頭。
我係新手呀,唔識線材。

最近試過AK SR25, SA700, 同埋2000ss, 專登聽同一首歌,好後悔一直用手機。player係生動好多,節奏好有生氣,手機就好悶,好呆板。So far我都幾鐘意部SA700, 但好似又有新機公布,另外我又見到部全新SE100平過SA700 $600左右,真係唔知點揀好

引用:
原帖由 photosynthesis 於 2020-6-19 04:35 PM 發表

我係新手呀,唔識線材。

最近試過AK SR25, SA700, 同埋2000ss, 專登聽同一首歌,好後悔一直用手機。player係生動好多,節奏好有生氣,手機就好悶,好呆板。So far我都幾鐘意部SA700, 但好似又有新機公布,另外我又見到部全新SE100平過SA700 $600左右,真係唔知點揀好 ...
如果唔諗sp2000就等部新野睇吓係乜料,SR25唔好考慮喇,唔上唔落熟中低階。
佢條線個構成同市面同價差不多,4.4個頭都值8舊幾,而家連耳機送係抵的。

引用:
原帖由 Cybray 於 2020-6-19 04:50 PM 發表

如果唔諗sp2000就等部新野睇吓係乜料,SR25唔好考慮喇,唔上唔落熟中低階。
佢條線個構成同市面同價差不多,4.4個頭都值8舊幾,而家連耳機送係抵的。 ...
紅藍宣傳果幅部新Ak仲未正式有公布,唔知會唔會係輕量版M系列~

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2020-6-19 05:13 PM 發表

紅藍宣傳果幅部新Ak仲未正式有公布,唔知會唔會係輕量版M系列~
我覺得唔會係2000m,始終4499x2個電量太大,同再輕量縮細,個熱量會好誇張,同埋傳聞係se200都接近係堅咁濟了,唔買旗艦可以等吓先都得。

引用:
原帖由 Cybray 於 2020-6-19 05:16 PM 發表

我覺得唔會係2000m,始終4499x2個電量太大,同再輕量縮細,個熱量會好誇張,同埋傳聞係se200都接近係堅咁濟了,唔買旗艦可以等吓先都得。
SE200?如果行雙春就有得諗~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]