• 瀏覽: 1,473
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
細鋪話行貨,但張單據沒IEMI貼紙及公司印章... 間鋪又話keep張單就得架啦... 真心伏伏地😓 大家有冇相關經驗

試過網上register, 個model no. 就ok, 但上傳果張單據就reject咗,話沒上面果兩樣野🤢

你信咪得囉

引用:
原帖由 joelcs 於 2020-5-27 07:50 PM 發表

你信咪得囉
就係有疑惑先問😅

引用:
原帖由 IQ博士太郎 於 2020-5-27 08:03 PM 發表

人地都話Reject,當然冇保養,係咪水貨。

就係有疑惑先問😅

回覆 引用 TOP

打去3星查下自己部機行/水

引用:
原帖由 v369234 於 2020-5-27 08:43 PM 發表

打去3星查下自己部機行/水
問過,三星話check唔到,只會睇單

引用:
原帖由 IQ博士太郎 於 2020-5-27 08:44 PM 發表

問過,三星話check唔到,只會睇單
Check唔到 又reject 你,咩道理?

引用:
原帖由 v369234 於 2020-5-27 09:08 PM 發表

Check唔到 又reject 你,咩道理?
Reject係個email覆番我話reject (After online registration)
Check唔到係 cs hotline講話check 唔到個serial no.

引用:
原帖由 IQ博士太郎 於 2020-5-27 09:11 PM 發表

Reject係個email覆番我話reject (After online registration)
Check唔到係 cs hotline講話check 唔到個serial no.
咁即係答左你,行貨D number揾唔你部機既serial no....

引用:
原帖由 v369234 於 2020-5-27 09:22 PM 發表

咁即係答左你,行貨D number揾唔你部機既serial no....
Thx ar

引用:
原帖由 IQ博士太郎 於 2020-5-27 09:26 PM 發表

Thx ar
客氣,邊間舖,要小心D...

回覆 引用 TOP

谢谢

回覆 引用 TOP

好多細舖都做呢啲鬼鼠嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IQ博士太郎 於 2020-5-27 07:34 PM 發表

細鋪話行貨,但張單據沒IEMI貼紙及公司印章... 間鋪又話keep張單就得架啦... 真心伏伏地😓 大家有冇相關經驗

試過網上register, 個model no. 就ok, 但上傳果張單據就reject咗,話沒上面果兩樣野🤢 ...
老千

世事不會盡如人意,是人就有失敗的時候,所以你要學會耐心等待,等到你內心足夠強大,等到有一天你不再受制於人,等到天時、地利、人和。

回覆 引用 TOP

其實大品牌叫你拎返鋪保,好大部會係水貨扮行貨自己鋪保,市面上例如【領 X 】都係咁,佢地十年前改哂全部錐水貨,增加利潤收入,自己請一班維修技工做鋪保,但你要預有咩事故障時,你部機多數都唔會幫你用心整,一般保用期內,習慣都係話你部機濕咗水、或人為不受保燒底板 ! 或者話燒咗底板要訂底板,但零件費係你原價五份之四...即係都勸你唔好整。之後就扮好人,話優惠俾你收你五份三價錢,換過部貼牌新機俾你,到時你覺得總好過整完又壞,焗住答應俾錢換其他貼牌新機,但果五份三換機費,實際佢毛利都賺左你一半 ! 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右