• 瀏覽: 1,304
  • 回覆: 8
自己多數用IPHONE影相同拍片,小朋友仲有幾個月出世. 想影低太太懷孕過程同黎緊BB成長過程. 本身想買攝錄機. 但見依家好似無人用? 我見攝錄機區個個都係講緊GOPRO 個D. 如果BUDGET 係2千-4千 2手水貨都無問題. 請問咁多位師兄有咩介紹. 最好可以方便入電腦/直接過電話, 拍野有4K.  本人全新手=). 唔該咁多位師兄

回覆 引用 TOP

你部iphone有冇4k?

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-5-25 12:18 PM 發表

你部iphone有冇4k?
師兄你唔講我都唔知,我Iphone 11pro. 岩岩先發現原來有4k. 咁係我budget內係咪無好過Iphone 11 pro 既機? 我自己都爬緊文。見到canon m50 同 p記 g85 都budget 內。依2部得唔得呢?

引用:
原帖由 STA91 於 2020-5-25 12:59 PM 發表

師兄你唔講我都唔知,我Iphone 11pro. 岩岩先發現原來有4k. 咁係我budget內係咪無好過Iphone 11 pro 既機? 我自己都爬緊文。見到canon m50 同 p記 g85 都budget 內。依2部得唔得呢? ...
好多時相機的錄影功能會有時間限制, 例如錄一段最多10分鐘或30分鐘, 你最好睇清楚spec點寫, 至於錄影質素, 肯定不會比手機差, 特別係感光元件的面積優勢及鏡頭既解析度, 手機唔可能相比, 特別係影相方面, 畫質既分別係好明顯, 如果你唔係要求到好專業既質素, 呢兩部機絕對夠你用

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-5-26 12:22 PM 發表

好多時相機的錄影功能會有時間限制, 例如錄一段最多10分鐘或30分鐘, 你最好睇清楚spec點寫, 至於錄影質素, 肯定不會比手機差, 特別係感光元件的面積優勢及鏡頭既解析度, 手機唔可能相比, 特別係影相方面, 畫質既分別係好明顯, 如果你唔係要求到好專業既質素, 呢兩部機絕對夠你用 ...
明白,唔該晒師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 STA91 於 2020-5-25 12:59 PM 發表

師兄你唔講我都唔知,我Iphone 11pro. 岩岩先發現原來有4k. 咁係我budget內係咪無好過Iphone 11 pro 既機? 我自己都爬緊文。見到canon m50 同 p記 g85 都budget 內。依2部得唔得呢? ...
其實用Iphone 11 pro 影相都夠用, 而且唔駛拎咁多野出街, 最多睇下邊度平d, 格下價先

引用:
原帖由 lovlybar 於 2020-6-24 07:01 PM 發表

其實用Iphone 11 pro 影相都夠用, 而且唔駛拎咁多野出街, 最多睇下邊度平d, 格下價先
3bazaar 應該算比較平吧? 不過唔知開幾耐

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/216087/1/

傻喇.重要講埋焦段.電話係可拍4K.但焦段呢.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ho343 於 2020-6-24 10:17 PM 發表

3bazaar 應該算比較平吧? 不過唔知開幾耐

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/216087/1/
有平, 放假走去睇下先

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]