• 瀏覽: 11,208
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
$17XXX. 行貨?

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-5-24 03:49 AM 發表

$17XXX. 行貨?
我前年入手都只是$18000(現金價)

回覆 引用 TOP

呢個年代,仲萬金磚? 如果跌到一萬蚊,應該多人買…… 不過呢個價錢,真係趕客,論音質,論聽感,論外觀設計,有好多可以選擇

萬8左兩年啦,今時今日spk二手已跌破萬元,金磚仲有萬12算係咁啦,4年啦喂

幾時出旗艦機呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hohehai 於 2020-5-24 09:13 AM 發表

呢個年代,仲萬金磚? 如果跌到一萬蚊,應該多人買…… 不過呢個價錢,真係趕客,論音質,論聽感,論外觀設計,有好多可以選擇
我又覺得黑/金磚未去到咁worst,講真推力不足係事實,但係聲底我認為唔係差,起碼夾耳機好夾,從來聽歌都係信自己耳仔,你講得啱係仲有其他選擇。
我無金磚,但係有黑磚,佢夾耳機係絕對好夾,每日大約聽二至三個鐘,五日左右差一次電,都係優點既。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyrusp 於 2020-5-24 11:18 AM 發表

萬8左兩年啦,今時今日spk二手已跌破萬元,金磚仲有萬12算係咁啦,4年啦喂
萬一二?你指二手網登咗成個月都仲未賣得出果D靚價金磚呀?有價還有價,有無市先最實際!俾11k入部全新M15唔好?好聲又好力過金磚幾條街

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2020-5-24 08:24 PM 發表

萬一二?你指二手網登咗成個月都仲未賣得出果D靚價金磚呀?有價還有價,有無市先最實際!俾11k入部全新M15唔好?好聲又好力過金磚幾條街
唔好意思前幾日先放左部金磚

我金磚vol.開45都夠聲...
幾個月前試放, 14K都有人要...

回覆 引用 TOP

如果全新見$12000 入金磚係抵。

回覆 引用 TOP

好耐之前都18xxx喎

[img][/img]
雖然金磚出左咁耐,除左推力,其實佢係一部好機,好多人講覺得佢調音唔掂,不過控制得幾好,幾仔細,不過比較潤,聽人聲或者比較慢既都好好,始終人人口味唔同,好難客觀既。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-5-26 01:05 PM 發表

好耐之前都18xxx喎
我睇金磚果D各大小舖入面賣剩果D死貨全新價唔減到一萬以内根本就好難去到貨,呢部野今時今日都竟然仲有人敢去吹大佢果吓先好野!我心目中要俾錢買的話八千蚊全新貨都俾多咗佢!

金磚控制力都係唔得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2020-5-26 03:47 PM 發表

我睇金磚果D各大小舖入面賣剩果D死貨全新價唔減到一萬以内根本就好難去到貨,呢部野今時今日都竟然仲有人敢去吹大佢果吓先好野!我心目中要俾錢買的話八千蚊全新貨都俾多咗佢! ...
我去旺角大法試過好多次,始終覺得金磚D聲比AK機粗聲,呢樣唔可以話缺點,聽動態強嘅歌係有feel D,但聽少樂器嘅歌、慢歌就出出地事…
我係接受唔到金磚D聲,所以幾平都唔會諗。
純粹個人聽感問題

[img][/img]
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]