• 瀏覽: 5,612
  • 回覆: 31
現聽緊 ipod classic 加 綠仙耳機 想升級 player
1 黑磚
2 AK sa700
3 M11 pro
大家仲有冇好提議 ? Thx

黑磚耐聽。

回覆 引用 TOP

黑磚>M11pro>SA700

there is nothing either good or bad, but thinking makes it so.
don't argue with idiots. they'll drag you down to their level and beat you with experience.

回覆 引用 TOP

會否玩串流?

M11 pro, 咩功能都有, 串流, 2.5+3.5+4.4MM, 升級了DAC晶片、仲有美國加持了全平衡THX架構耳擴模組與雙獨立晶振、升級時鐘系統等........

引用:
原帖由 mysound 於 2020-5-24 11:11 AM 發表

M11 pro, 咩功能都有, 串流, 2.5+3.5+4.4MM, 升級了DAC晶片、仲有美國加持了全平衡THX架構耳擴模組與雙獨立晶振、升級時鐘系統等........
呢部係唔錯選擇. 抵玩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-5-24 10:36 AM 發表

會否玩串流?
串流你任何一部DAP都要開WIFI,即係唔可以單獨一部機玩到,分別係黑磚要用手機操作左先再射去黑磚度播(比較無咁方便),其它機就係本身度操作~

回覆 引用 TOP

我三個牌子DAP都有,聽感係好個人的,人地話正的未必啱自己
我自己就覺得調音係Sony > AK > Fiio
不過黑磚有點舊,我自己依家用緊SP1000M多~

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-5-26 10:12 PM 發表

黑磚個人覺得高音分析力不足,聽小了好多細節(前用家個人意見,不喜勿插)

引用:
原帖由 ip_csl 於 2020-5-26 10:37 PM 發表

黑磚個人覺得高音分析力不足,聽小了好多細節(前用家個人意見,不喜勿插)
Sony機適合你有好多CD轉File或者聽串流,因為DSEE HX升頻做得唔錯...

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-5-26 10:53 PM 發表

Sony機適合你有好多CD轉File或者聽串流,因為DSEE HX升頻做得唔錯...
個人喜歡直出的.

回覆 引用 TOP

已入手 黑磚 開心使用中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-5-26 10:12 PM 發表

SP1000M 而家幾做緊咩價, 另外可以講下聽感?
我買左隻trio而家想升級dap
本身用m11pro

引用:
原帖由 nokia321 於 2020-5-27 11:49 PM 發表

SP1000M 而家幾做緊咩價, 另外可以講下聽感?
我買左隻trio而家想升級dap
本身用m11pro
之前做過兩次套餐(跟Campfire Lyra II / Vega + Luminox線)比較抵,不過賣完好耐了,依家街價差唔多但無野跟就唔多抵了...買有保二手好過,新機買SP2000吧...
另外你source聽咩多?

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-5-28 12:04 AM 發表

之前做過兩次套餐(跟Campfire Lyra II / Vega + Luminox線)比較抵,不過賣完好耐了,依家街價差唔多但無野跟就唔多抵了...買有保二手好過,新機買SP2000吧...
另外你source聽咩多? ...
都係想升級dap,有冇邊部推薦,想音場闊, 但budget不多15000到, 而家用緊 m11pro

至於source, 買CD轉flac16/44多, 有渠道下載就flac16/44, 24/96, dsd等 (下下買碟好傷)

我係之前係外語歌區你推我買500 days of summer ost個個

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]