• 瀏覽: 2,872
  • 回覆: 9
最近買了 AKG N5005,現在用緊 Cowon Plenue 1,其實夠唔夠完全發揮 N5005?
如果不夠,大家有無 DAP 推介?

我有set 係 iPod classic + VorzAMDuo + solo DB, 定係轉部高質有平衡輸出既 AMP好?

熱賣及精選
想買來出街聽,最開頭係聽 shure 535R, 及後耳機升級去 N5005, 因player 同 amp 都無平衡,所以想升級。
家中已有開放的耳牛。謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lesteroot_2006 於 2020-5-22 11:06 PM 發表

乾脆轉埋耳機啦
換邊隻?

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2020-5-22 11:17 PM 發表

cowon P1 分折力都唔差, 加部純amp 得啦
有咩 amp 介紹?

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2020-5-23 06:29 AM 發表

可以考慮下 a100
Aroma A100?

買N5005前,呢隻試過,都有興趣

RAI PENTA為何5單元可以做到那麼薄身?原來2個「Dual BA」動鐵是直連至耳導管,中間無夾雜任何分音零件,不單令機身更薄,也令到RAI PENTA的人聲和高音有種無法比擬的通透感。
"這做法看似簡單,其實對單元的調音、擺位和生產功藝都要求好高",CNC切割機身位置一定要極度精準,錯位幾微米都會影響發聲,可見MEZE對自己的生產技術頗有信心。

生產功藝都要求好高既野,made in china 始中怕出事,所以買左 N5005

其實我好怕一轉AMP,連DAC都要轉,始終 SOLO-DB有咁上下歷史,可能夾唔盡部AMP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊永恆的膠袋 於 2020-5-24 10:01 AM 發表

我有對5005,用緊黑磚要 High gain  音量要開到過60。ifi xcan 平衡約要開到4-5成。其實5005唔算易推。
師兄有無咩 DAP 推介?
黑磚,ifi xcan邊隻正D?

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-5-24 07:34 PM 發表

千萬不要買  iFi
Why?

回覆 引用 TOP

thanks

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]