• 瀏覽: 15,030
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
有得買未,謝謝

回覆 引用 TOP

會唔會賣成皮野?

引用:
原帖由 月之民 於 2020-4-24 12:18 PM 發表

會唔會賣成皮野?
我見訂價係USD699,同SR15一樣

回覆 引用 TOP

睇介紹我都唔知算係sr15大中小升級…
都係cs43198…但由24bit/192khz升至32bit/384khz,硬解dsd64升至dsd256。
由usb b轉type c。
電量同sr15一樣都係3150mah,但播放時間由sr15嘅10hr升至21小時。hk5980。
我見到播放時間21小時有D

[img][/img]
題外話:如果部dap機身開始有d發熱,甚至幾熱吓之下,d聲係咪會差咗?

睇佢個spec,推力同SA700,SP1000m差不多,不過個數據就假既,condition no load就要實際出先知。

Unbalance 2.0Vrms / Balance 4.0Vrms (Condition No Load)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongjeanng 於 2020-4-24 04:13 PM 發表

題外話:如果部dap機身開始有d發熱,甚至幾熱吓之下,d聲係咪會差咗?
Hotter means better sound, due to AMP is working well.

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2020-4-24 07:13 PM 發表

Hotter means better sound, due to AMP is working well.
哦?原來相反?

引用:
原帖由 wongjeanng 於 2020-4-24 07:16 PM 發表

哦?原來相反?
Accoding to zx300 and DX150, yes.    But don't know about SR25

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2020-4-24 07:18 PM 發表

Accoding to zx300 and DX150, yes.    But don't know about SR25
我的是AK 70MK II

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-24 03:44 PM 發表

睇介紹我都唔知算係sr15大中小升級…
都係cs43198…但由24bit/192khz升至32bit/384khz,硬解dsd64升至dsd256。
由usb b轉type c。
電量同sr15一樣都係3150mah,但播放時間由sr15嘅10hr升至21小時。hk5980。
我見到播放時間21小時有D ...
21小時應該係3.5mm播mp3,如果2.5mm平衡播DSD應該減半...部SR15出時同期都用type C, AK因分高低檔特登用舊插真係衰衰...

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-4-25 03:05 AM 發表

21小時應該係3.5mm播mp3,如果2.5mm平衡播DSD應該減半...部SR15出時同期都用type C, AK因分高低檔特登用舊插真係衰衰...
我覺得無減半咁誇
spkm官方話cd格式flca開75度有10hr,
而我2.5+dsd開25度大約8hr,用大食D耳機開70度約7hr。(我揀完長就關mon,好少著住mon)
而單論dac,cs43198比ak4497eq功耗低很多,所以,我覺得sr25插dsd+2.5最少都有15hr。
純粹個人推測,等實物出咗問真用家才作準

[img][/img]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongjeanng 於 2020-4-24 04:13 PM 發表

熱暖左機先好聲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]