• 瀏覽: 3,432
  • 回覆: 47
呢几个月灾情锦严重。各行各业都大受打击。经济低迷。唔知有无商家搞D拆购优惠刺激下D人架买野欲望。耳机呢D本来就算比较少人买架野。今次受架打击应该都几大下。

熱賣及精選
引用:
原帖由 台灣不安的湯圓 於 2020-4-15 10:30 PM 發表

呢几个月灾情锦严重。各行各业都大受打击。经济低迷。唔知有无商家搞D拆购优惠刺激下D人架买野欲望。耳机呢D本来就算比较少人买架野。今次受架打击应该都几大下。 ...
經濟低迷就要減價是什麼理論?
就算有折扣,對於高端的都沒有太大影響。

even china is not good 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cybray 於 2020-4-16 05:58 AM 發表

因為肺炎令香港經濟下滑
賣奢侈品既店鋪需要減價吸引人幫襯
係好正常
雖然唔係必然

點解用簡體字呢 ? 

引用:
原帖由 yasilali 於 21-4-2020 08:14 發表

點解用簡體字呢 ?  
你又點解做D咁既行為呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cybray 於 2020-4-16 05:58 AM 發表

沙士果時成香港都十蚊碗牛腩麵,燒味飯盒十零蚊盒,樓市急挫幾成!但都無結業潮,你睇依家執笠都唔減價,就知經濟轉型了。

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-4-21 09:03 AM 發表

沙士果時成香港都十蚊碗牛腩麵,燒味飯盒十零蚊盒,樓市急挫幾成!但都無結業潮,你睇依家執笠都唔減價,就知經濟轉型了。
講真,經濟係差左,但係唔係行行死,無錯減價吸引消費,但係我講高端野無影響,30000減到28000係唔係多人買左,吓吓一萬幾千既影音產品係唔係無人買,一樣大把人買,係唔係?同而家係出街唔方便,唔係個個人失業。
我只係覺得唔好將件事無限放大去睇😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月之民 於 2020-4-20 11:11 PM 發表

因為肺炎令香港經濟下滑
賣奢侈品既店鋪需要減價吸引人幫襯
係好正常
雖然唔係必然
買奢侈品果班都離晒地啦,最近FB見有人九十萬買條喇叭線!有錢果班係揸住幾十個單位收租,呢期重可以加租,Cls,人地執笠情願吉鋪都唔減!

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-4-21 09:12 AM 發表

買奢侈品果班都離晒地啦,最近FB見有人九十萬買條喇叭線!有錢果班係揸住幾十個單位收租,呢期重可以加租,Cls,人地執笠情願吉鋪都唔減!
因為經歷過03年,無人會再咁傻恐慌性拋售

引用:
原帖由 Cybray 於 21-4-2020 10:15 發表

因為經歷過03年,無人會再咁傻恐慌性拋售
仲未見到
睇下#5果個物體似唔似

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-4-21 09:12 AM 發表

咁傲骨咪由佢地執囉
啲線材賣到咁貴擺明就係呃水魚
搵啲乜都唔識
以為越貴就越好既人笨

回覆 引用 TOP

多左锦多人回复。原本只系林住好似标题锦。经济唔好商家打折出售回点本顶一下。普通人优惠去消费。依家架情况商家难顶,普通人一样难顶。收入缩水。无话边个挣边个。唔搞D折购无咩欲望买野。同时回一下二楼。的确高端的产品本身消费架人就系有钱的。打唔打折基本无影响。但唔第个个人都下下买D贵野架。几千蚊架中端产品一样有市场。当然商家可以评估反自己能力顶得住唔洗搞D野去吸引人。不过普通人都可以睇住个银包去唔去消费。一样架炸。无话边个挣 边个。

引用:
原帖由 yasilali 於 2020-4-21 08:14 AM 發表

點解用簡體字呢 ? 
點解巴士佬又用分身?諗住無人知?我有撚哂證據啦,你係要搞串呢個版我就慢慢陪你玩!

引用:
原帖由 台灣不安的湯圓 於 2020-4-21 12:01 PM 發表

多左锦多人回复。原本只系林住好似标题锦。经济唔好商家打折出售回点本顶一下。普通人优惠去消费。依家架情况商家难顶,普通人一样难顶。收入缩水。无话边个挣边个。唔搞D折购无咩欲望买野。同时回一下二楼。的确高端的产品本身消费架人就系有钱的。打唔打折基本无影响。但唔第个个人都下下买D贵野架。几千蚊架中端产品一样有市场。当然商家可以评估反自己能力顶得住唔洗搞D野去吸引人。不过普通人都可以睇住个银包去唔去消费。 ...
你係咪用訊飛 輸入法 口講打文?

如果計以前鴨記,成街都係 funk 緊喇叭,播暴風一族添

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]