• 瀏覽: 10,123
  • 回覆: 45
Ching
有興趣涉獵無損串流音樂,現想買入門 DAP. 有朋友提議 iBasso DX160. 望各位能給我建議。

如果主力串流就買海貝,或者大廠AK。ibasso 個wifi係廢嘅

引用:
原帖由 spy12 於 2020-4-14 05:55 PM 發表

如果主力串流就買海貝,或者大廠AK。ibasso 個wifi係廢嘅
Ching
Hiby R6 pro 是否比較值得考慮?
Thx

引用:
原帖由 江湖怪理想 於 2020-4-14 03:54 PM 發表

Ching
有興趣涉獵無損串流音樂,現想買入門 DAP. 有朋友提議 iBasso DX160. 望各位能給我建議。
用咩手機?
串流hi res
不過買個lightning/type c to 3.5
用手機聽串流
聽到你想升級先啦

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標
引用:
原帖由 十九八 於 2020-4-14 07:38 PM 發表

用咩手機?
串流hi res
不過買個lightning/type c to 3.5
用手機聽串流
聽到你想升級先啦
Ching
我現用華為 Mate 20. 相信遲些轉為 Sony Xperia 1 mark II. 或者如你建議,試用 Beam 2 聽串流。謝謝。

回覆 引用 TOP

其實依家SR15減到三千頭,重送MOOV半年,同國磚差不多價,可以考慮~

回覆 引用 TOP

你朋友提議 iBasso DX160完全正確, 依家買仲有2020版可選

回覆 引用 TOP

串流手機最好買個靚籃牙可換耳機就得,買player浪費錢

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-4-15 09:59 AM 發表

串流手機最好買個靚籃牙可換耳機就得,買player浪費錢
串流唔一定等如差,大把HIFI 友用六位數字既機來聽tidal

回覆 引用 TOP

之前唔係話你知金磚可以串手機聽串流咩…e家又諗串流player
當初你買spkm/spk/sp2k/kann cube就無e家嘅煩惱

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-15 10:34 AM 發表

之前唔係話你知金磚可以串手機聽串流咩…e家又諗串流player
當初你買spkm/spk/sp2k/kann cube就無e家嘅煩惱
Sp2k我唔同意,要開埋wifi聽串流,舊電只會更快無,除非你有不打差電既覺悟

引用:
原帖由 江湖怪理想 於 2020-4-14 06:07 PM 發表

Ching
Hiby R6 pro 是否比較值得考慮?
Thx
r6 pro首先你要試過有無干擾問題或問hiby有無改善干擾問題…
之前有師兄話r6pro干擾問題嚴重,而我之前用r6係完全無干擾問題,所以你要試清楚/諗清楚

[img][/img]
引用:
原帖由 Cybray 於 2020-4-15 10:37 AM 發表

Sp2k我唔同意,要開埋wifi聽串流,舊電只會更快無,除非你有不打差電既覺悟
其實spkm舊電我都覺得窄窄地…
聽2.5+dsd都去得好快
不過,我想表達…買ak機可以解決埋串流問題

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-15 10:34 AM 發表

Ching
不要取笑我!😅 本來對串流音樂興趣不大,但 Moov 現提供 24 bits 無損音樂,太吸引,唯有開始重新部署。

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-4-15 10:37 AM 發表

r6 pro首先你要試過有無干擾問題或問hiby有無改善干擾問題…
之前有師兄話r6pro干擾問題嚴重,而我之前用r6係完全無干擾問題,所以你要試清楚/諗清楚 ...
Ching
謝謝分享

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]