• 瀏覽: 4,393
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
熱賣及精選
引用:
原帖由 樓上地獄名車 於 2020-4-1 01:13 發表

我自己鍾意用大mon,所以我揀左12.9",因為個mon真係好靚,若果你唔多帶出街,買大正啲,視覺享受
我自己用咗11吋成年(之前自己用9.7), 先前有之前有考慮過12吋 但真係大部。已有15 吋 laptop,  多數睇吓嘢,覆email,  旅行時帶執吓相。好輕,但之前一加apple 個 keybaord,  就重了好多。 如果冇細notebook 如13吋嘅,可以考慮買12 吋

回覆 引用 TOP

我 2017 用 10.5" Pro, 2018 轉用 12.9", 今年轉返 11"
主要睇用途, 我 iPad 日日帶住, 12.9 加埋 keyboard 仲重過部 Macbook 12
唔用 keyboard 上手睇書同文件係好正。但係仍然重
我好少用來畫圖, 所以travel 多 11" 已經足夠一般用途
反而訂埋新 Air 2020, 兩部一起用是好配搭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FL2000 於 2020-3-28 02:06 AM 發表

多數用黎睇片,影完相有時都會過相落ipad用LR執下
有冇人買左可以分享下?
如果你唔需要經常用keyboard,買11吋就fit,否則最好買12.9吋

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone SE (第2代),Galaxy S20 Ultra
(平板) iPad Mini 5,iPad Pro 12.9 (第4代)
(電腦) Macbook Pro 16
準備入手:-

回覆 引用 TOP

睇你會唔會拎出街
如果成日拎出街嘅話咪買部細機又輕啲
喺屋企就梗係大mon

回覆 引用 TOP

最後我都係買左11吋,因為兩部拎上手12.9真係幾重,我本身有mac bookpro 15吋所以最後係買11吋

回覆 引用 TOP

投12.9吋

回覆 引用 TOP

睇片買IPAD=ON9
IPAD睇片有粗大黑邊,2020年睇片仲未支援到4:3,ON9

引用:
原帖由 ENASDE 於 2020-4-5 10:21 PM 發表

睇片買IPAD=ON9
IPAD睇片有粗大黑邊,2020年睇片仲未支援到4:3,ON9
咁應該邊部好?

回覆 引用 TOP

我买了11寸嘅,唔考虑钱仲系该买12寸

引用:
原帖由 江南来了星星吗 於 2020-4-6 03:19 PM 發表

我买了11寸嘅,唔考虑钱仲系该买12寸
唔識睇,可否用繁體字討論

引用:
原帖由 FL2000 於 2020-4-6 03:24 PM 發表

唔識睇,可否用繁體字討論
買了11寸嘅,唔考慮錢仲系該買12嘅

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]