• 瀏覽: 5,642
  • 回覆: 33
見個價錢ok又多野送,65"入門版玩住先,扣埋coupon回贈 $12000左右

點解唔買Q70,價錢差唔遠

引用:
原帖由 amdwii 於 2020-3-27 12:04 PM 發表

點解唔買Q70,價錢差唔遠
其實好難,我都係諗住買入門級,其實冇咩大要求,加少少係換到Q70,但加多少少又買到Q80,追唔到

回覆 引用 TOP

Q80 價錢同q70差好遠,另一個級別,個人睇性價比最高係q70

Q7 好過Q6好多 

Q6 = 8bit + FRC
Q7 = 10bit + edge local dim

引用:
原帖由 amdwii 於 2020-3-27 03:59 PM 發表

Q80 價錢同q70差好遠,另一個級別,個人睇性價比最高係q70
Q80 因為local dim (唔記得幾多zone) 所以唔同
上星期叫左人睇Q80 55" 一拍埋去其他機 已經買左 不過要15K

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 motto0101 於 2020-3-27 04:41 PM 發表

Q7 好過Q6好多 

Q6 = 8bit + FRC
Q7 = 10bit + edge local dim
算la都買左,之前諗住買水貨,加多左幾科買行,再加2-3千真係超預算,自問真係唔識睇,未必睇到分別

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2020-3-26 07:06 PM 發表

見個價錢ok又多野送,65"入門版玩住先,扣埋coupon回贈 $12000左右
我早個月買55Q70除哂滙豐及送超市都係$7750超平!Q70好過Q60我睡房用49一比較Q70係靚D!如果我廳唔係以前個掛牆要夾入去我都換65吋!當時又意圖換LG55吋C9但係近兩皮都係咪制!而家三叔都ok

而家D電視真係平!2012年我部舊位55吋三叔ES8000要成3萬3😛不過舊年有幾條直線唔好睇焗要換!而家新機功能多要練習下!同埋個remote舊的好D!Ambient唔係好識用!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ayahee 於 2020-3-27 07:13 PM 發表

我早個月買55Q70除哂滙豐及送超市都係$7750超平!Q70好過Q60我睡房用49一比較Q70係靚D!如果我廳唔係以前個掛牆要夾入去我都換65吋!當時又意圖換LG55吋C9但係近兩皮都係咪制!而家三叔都ok ...
唔好再刺激我,我剛先買左q60r

引用:
原帖由 ayahee 於 2020-3-27 07:13 PM 發表

我早個月買55Q70除哂滙豐及送超市都係$7750超平!Q70好過Q60我睡房用49一比較Q70係靚D!如果我廳唔係以前個掛牆要夾入去我都換65吋!當時又意圖換LG55吋C9但係近兩皮都係咪制!而家三叔都ok ...
不過買左就算,65吋Q60享受中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2020-3-27 07:24 PM 發表

唔好再刺激我,我剛先買左q60r
我都諗住買不過細啲55

引用:
原帖由 rickhss 於 2020-3-27 09:05 PM 發表

我都諗住買不過細啲55
依家咁既市況,慳2科就2千,慳1千就1千

引用:
原帖由 rickhss 於 2020-3-27 09:05 PM 發表

我都諗住買不過細啲55
你買邊部先

引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2020-3-27 09:16 PM 發表

依家咁既市況,慳2科就2千,慳1千就1千
認同,慳得就慳,收左貨就算,最重要自己開心。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]