• 瀏覽: 1,626
  • 回覆: 6
大家好
我屋企既電視已經係10年前產物 一直都係用緊magiX tv做機頂盒
黎緊搬屋想換sony
請問宜家係咪所有電視都已經有內置機頂盒(天線入), 已經唔需要用外置?
因為我聽過人講 就算部電視有內置 加部外置機頂會好d 咁有咩好處?
最後一樣 就係我見有d 智能電視會另外再寫 android tv
係咪表示會有自家系統+android tv 定係 只有android tv??

謝謝各位指點

熱賣及精選
5錄影的話 只買電視就夠了 現在電視台刀冇乜好睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annatsui11 於 2020-3-25 08:15 AM 發表

大家好
我屋企既電視已經係10年前產物 一直都係用緊magiX tv做機頂盒
黎緊搬屋想換sony
請問宜家係咪所有電視都已經有內置機頂盒(天線入), 已經唔需要用外置?
因為我聽過人講 就算部電視有內置 加部外置機頂會好d 咁有咩好處?
最後一樣 就係我見有d 智能電視會另外再寫 android tv
係咪表示會有自家系統+android tv 定係 只有android tv?? ...
m字頭個機頂盒出來效果好過很多內置的(現在全部都有內置解碼器,除了水貨機)

盛衰交替,物極必反
依家冇唔係idtv嘅機咯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 blackkh 於 2020-3-26 03:31 PM 發表

m字頭個機頂盒出來效果好過很多內置的(現在全部都有內置解碼器,除了水貨機)
多謝ching既回覆先
咁請問ching知唔知
例如sony 有d平既只係寫智能電視
貴少少會另外再寫 android tv
係咪表示貴既有自家系統+android tv 定係 只有android tv??

,
引用:
原帖由 annatsui11 於 2020-3-27 08:36 AM 發表

多謝ching既回覆先
咁請問ching知唔知
例如sony 有d平既只係寫智能電視
貴少少會另外再寫 android tv
係咪表示貴既有自家系統+android tv 定係 只有android tv?? ...
有標明安桌系統才是,平的好像是行linux系統

盛衰交替,物極必反

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annatsui11 於 2020-3-25 08:15 AM 發表

大家好
黎緊搬屋想換sony
係咪表示會有自家系統+android tv 定係 只有android tv?? ...
即使是Android TV一般都會有內置機頂盒,可以睇到數碼電視的,但質素就視乎牌子而定,如果可以就直接在電器舖的陳列品睇幾分鐘睇下效果,自己滿唔滿意

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]