• 瀏覽: 1,396
  • 回覆: 13
好耐冇見了大家,幾年冇換過機,
QP1R 當時好鍾意佢嗰種模擬味,我主要聽80,90年代歌覺得又幾夾
不過幾年後個電池同D掣都好似老化了,想換機大家有咩提議,唔該晒

回覆 引用 TOP

QPM, m15

M11 pro SS, M15

回覆 引用 TOP

QP1R係好機,少有的模擬味機種。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4
引用:
原帖由 ALVAlulu 於 2020-2-27 10:58 AM 發表

QPM, m15
多謝CHING 介紹,等疫情鬆啲去試試機先,唔知師兄有冇試過覺得如何呢?
Qpm有興趣多DD,幾搞笑3代個面都一樣,我有時會聽下spotify,唔知呢種line out去player 有電話入時係咪捩咁棄?
佢部機好似改左冇左3.5LINEOUT,要買個底座先輸出到我部舊HIFI

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2020-2-28 02:17 PM 發表

QP1R係好機,少有的模擬味機種。
當年都真係換過好多部機,到佢之後就冇換過了,不過聽感既野好主觀,唔係個個啱佢個聲底
我再之前用HM901,熱到真係唔係好頂得順,轉左佢就舒服晒了,推力都唔係差好遠

引用:
原帖由 jason2003 於 2020-3-2 10:27 AM 發表

當年都真係換過好多部機,到佢之後就冇換過了,不過聽感既野好主觀,唔係個個啱佢個聲底
我再之前用HM901,熱到真係唔係好頂得順,轉左佢就舒服晒了,推力都唔係差好遠 ...
我建議你換電,再換差唔遠。fiio唔係唔好,不過同qp1r聲底唔同,除非你想換口味,至於ak sp1000任何版本加水未必有你舊機水平,sp2000 out 筆

Cayin N8

引用:
原帖由 oscar0lai 於 2020-3-3 08:45 PM 發表

我建議你換電,再換差唔遠。fiio唔係唔好,不過同qp1r聲底唔同,除非你想換口味,至於ak sp1000任何版本加水未必有你舊機水平,sp2000 out 筆
多謝師兄既意見啊,AK機我比較out,只用過AK100ii ,AK120 同AK320,中價AK機確實都有佢既細節位同品牌特色,可能我唔係專聽女歌,又唔會太注重果份感覺,高價AK機out筆直我就未試過了

收到,我都試下TB搵換電整機既鋪報報價先

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2020-3-3 10:37 PM 發表

Cayin N8
thx ching介紹,呢部都好名貴,有點out筆直了,
不過都想試下有幾暖聲

引用:
原帖由 jason2003 於 2020-3-4 11:18 AM 發表

thx ching介紹,呢部都好名貴,有點out筆直了,
不過都想試下有幾暖聲
Cayin N6ii 都可以 標配A01 可選T01版本

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jason2003 於 2020-3-4 11:10 AM 發表

多謝師兄既意見啊,AK機我比較out,只用過AK100ii ,AK120 同AK320,中價AK機確實都有佢既細節位同品牌特色,可能我唔係專聽女歌,又唔會太注重果份感覺,高價AK機out筆直我就未試過了

收到,我都試下TB搵換電整機既鋪報報價先 ...
又係果句,如果師傅手勢好不妨搵條靚加粗機內線做電池駁機板果條,果一截仔換,一定好過咩耳機升級線

回覆 引用 TOP

QP2R 淘寶做緊 3994 人仔。QP2R 有2.5mm balance。

回覆 引用 TOP

梗係qpm,底噪都少左

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]