• 瀏覽: 9,287
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
小弟最近想買耳機
不過心大心細藍芽好定有線好
用iphone  xr d 歌都係係youtube dl
再入番電話聽
想要藍芽方便但又怕有delay

目標係fender nine1 藍芽 1more anc
不過1more 係國貨又有d唔想希希大家比d意見

引用:
原帖由 abb3164 於 2020-2-11 05:18 PM 發表

小弟最近想買耳機
不過心大心細藍芽好定有線好
用iphone  xr d 歌都係係youtube dl
再入番電話聽
想要藍芽方便但又怕有delay

目標係fender nine1 藍芽 1more anc
不過1more 係國貨又有d唔想希希大家比d意見 ...
簡單d嚟講, 睇你要求d咩, 追求方便咪藍牙囉, 重視音質就有線, 因為經過藍牙傳輸, 一定有loss, 同干擾, 唔係話藍牙冇靚聲, 都有, 但同有線比係冇意思的, 但你只用youtube download歌既話就有冇線都冇所謂, youtube果d歌音質loss太多, 咁我建議你買藍牙都可以了

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-2-12 10:57 AM 發表

簡單d嚟講, 睇你要求d咩, 追求方便咪藍牙囉, 重視音質就有線, 因為經過藍牙傳輸, 一定有loss, 同干擾, 唔係話藍牙冇靚聲, 都有, 但同有線比係冇意思的, 但你只用youtube download歌既話就有冇線都冇所謂, youtube果d歌音質loss太多, 咁我建議你買藍牙都可以了 ...
Ching 藍芽 有咩推介

引用:
原帖由 abb3164 於 2020-2-12 11:53 AM 發表

Ching 藍芽 有咩推介
推介就唔敢講, 我講我有既藍牙, 如果真無線, 我用緊momentum, sabbat e12 ultra, x12pro, 音質嚟計momentum應該算係真無線之中頭幾位, 不過價錢唔算平, 亦有其缺點, sabbat就平價真無線都幾多人用, 各方面都幾平均, 接收穩定性, 電池續航, 通話質素, 我個人覺得都比momentum好唔少, 音質就當然不能跟momentum比, 你睇中果隻1more我就唔知啦, 無用過

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-2-12 12:17 PM 發表

推介就唔敢講, 我講我有既藍牙, 如果真無線, 我用緊momentum, sabbat e12 ultra, x12pro, 音質嚟計momentum應該算係真無線之中頭幾位, 不過價錢唔算平, 亦有其缺點, sabbat就平價真無線都幾多人用, 各方面都幾平均, 接收穩定性, 電池續航, 通話質素, 我個人覺得都比momentum好唔少, 音質就當然不能跟momentum比, 你睇中果隻1 ...
感謝ching 意見 粗粗地買隻e12下下都好

回覆 引用 TOP

無線同有線音質根本無得比。而且無線你就一定要接受到斷線問題.聲音都會細過有線。現時唔斷線只有airpods、但音質就一般

引用:
原帖由 japan2064 於 2020-2-12 03:36 PM 發表

無線同有線音質根本無得比。而且無線你就一定要接受到斷線問題.聲音都會細過有線。現時唔斷線只有airpods、但音質就一般
如果係fiio btr5既音質, 我又覺做得很接近有線既音質, 講緊用ldac解碼, 同埋佢個雙es9218p個dac係正, 差不多是dap既音質, 不過都係要配有線耳機, 真無線就真係暫時得隻momentum音質我覺得可以, 利申我冇聽過其他標榜靚聲, 如mw07+, ath果隻...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 japan2064 於 2020-2-12 03:36 PM 發表

其實都無太多要求
但求唔好delay 帶得舒服
音質唔太差就好
自己本身都唔係聽開高質野
奕無錢玩高質野😂

引用:
原帖由 abb3164 於 2020-2-12 04:29 PM 發表

其實都無太多要求
但求唔好delay 帶得舒服
音質唔太差就好
自己本身都唔係聽開高質野
奕無錢玩高質野😂
delay就主要係睇片方面, 原則上點都有少少delay, 差在你覺唔覺, 咁隻e12 ultra其實都唔太覺既

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-2-12 04:37 PM 發表

delay就主要係睇片方面, 原則上點都有少少delay, 差在你覺唔覺, 咁隻e12 ultra其實都唔太覺既
幾舊水貨仔 算係咁啦
Ching可唔可以指點下可以係邊到入手

引用:
原帖由 abb3164 於 2020-2-12 04:40 PM 發表

幾舊水貨仔 算係咁啦
Ching可唔可以指點下可以係邊到入手
我在荃豐中心地下買,邊間就唔記得了, 行貨336, 仲平過淘寶買, e12有兩隻, 新版係ultra, 小心不要買錯, 新版有aptx解碼, 不過iphone冇aptx, 會用返aac解碼

1more 平靚正

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2020-2-12 05:00 PM 發表

1more 平靚正
有用緊?

引用:
原帖由 abb3164 於 2020-2-12 05:07 PM 發表

有用緊?
用緊呢隻,90分

引用:
原帖由 abb3164 於 2020-2-12 05:07 PM 發表

有用緊?
呢個95分

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]