• 瀏覽: 4,490
  • 回覆: 16
我而家個盒子揾唔到自己屋企個wifi 但wifi list就顯示到其他人既wifi 點解會咁?

我用既route係 tp-link help~~~

熱賣及精選
我之前都試過,試左成晚,結果拿去換過一個就得.

引用:
原帖由 dmm123 於 2020-2-8 09:22 PM 發表

這個是買行貨的好處。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dmm123 於 2020-2-8 09:22 PM 發表

最弊我果個買左成年 過左保養

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gn03763545 於 2020-2-8 07:46 PM 發表

我而家個盒子揾唔到自己屋企個wifi 但wifi list就顯示到其他人既wifi 點解會咁?

我用既route係 tp-link help~~~
試入router將wifi頻道設定在11或以下

盛衰交替,物極必反
引用:
原帖由 blackkh 於 2020-2-8 10:57 PM 發表

試入router將wifi頻道設定在11或以下
搞掂左 thankyou晒

引用:
原帖由 gn03763545 於 2020-2-8 11:14 PM 發表

搞掂左 thankyou晒
因為有些router有12,13頻道,但很多機都認不到這兩條頻道,當你設定wifi頻道設定在auto時他自己一跳到這兩條頻道,你一些機就會收不到的!

盛衰交替,物極必反
引用:
原帖由 blackkh 於 2020-2-8 11:22 PM 發表

因為有些router有12,13頻道,但很多機都認不到這兩條頻道,當你設定wifi頻道設定在auto時他自己一跳到這兩條頻道,你一些機就會收不到的!
原來係咁樣 好在有巴打你系到姐

回覆 引用 TOP

再有問題 其實重可以用usb lan

引用:
原帖由 b_for_baby 於 2020-2-11 12:07 發表

再有問題 其實重可以用usb lan
呢部機是無LAN PORT

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-2-13 03:10 AM 發表

呢部機是無LAN PORT
USB lan 是外置用 有啲usb

hub 重有埋lan port

引用:
原帖由 b_for_baby 於 2020-2-13 03:21 發表

USB lan 是外置用 有啲usb 10835843
hub 重有埋lan port
那真係唔知佢接呢個可唔可以用LAN上網.. 因為佢入面得WIFI既設定

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-2-13 08:34 AM 發表

那真係唔知佢接呢個可唔可以用LAN上網.. 因為佢入面得WIFI既設定
確實有啲係會用唔到要睇返型號 如果唔識分
最安全係用返小米自己出嗰隻

回覆 引用 TOP

完全唔使設定 呢隻唔係小米 不過佢寫明可以用

引用:
原帖由 b_for_baby 於 2020-2-13 14:38 發表

完全唔使設定 呢隻唔係小米 不過佢寫明可以用
咁貴,隻盒先400幾
用wifi咪得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]