• 瀏覽: 1,636
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
本身部機可用2.5平衡、3.5單端和4.4平衡三種接口,如果條升級線個頭用2.5平衡是否好啲呢?

引用:
原帖由 春天宇宙的肚臍 於 2020-2-3 02:14 PM 發表

本身部機可用2.5平衡、3.5單端和4.4平衡三種接口,如果條升級線個頭用2.5平衡是否好啲呢?
有4.4就揀4.4啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春天宇宙的肚臍 於 2020-2-3 02:14 PM 發表

Diy 2,5 , 揾人做4.4.   
3.5 係 2019年前 既落後玩意

引用:
原帖由 kkzzst 於 2020-2-3 06:38 PM 發表

Diy 2,5 , 揾人做4.4.   
3.5 係 2019年前 既落後玩意
車長 3.5點落後呀

引用:
原帖由 im50 於 3-2-2020 19:15 發表

車長 3.5點落後呀
車長因住被黑名單

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 im50 於 2020-2-3 07:15 PM 發表

車長 3.5點落後呀
用左Hires架生後, 好自然會"睇"得出3.5原裝線係好落後..

黑名單左E班肺壇巴士佬,睇佢唔到保平安,你唔識,我教你http://bit.ly/36yiSMN

當然唔會玩3.5啦! 換得升級線一定玩平衡 不過另一部機只得 2.5平衡,諗住買多個 2.5 轉 4.4平衡轉頭啫!

回覆 引用 TOP

引用:

一般大路線端用2.5比較好,加個接頭可轉4.4,很小由線端4.4加轉換頭去2.5, 視乎樓主之前是否玩開4.4器材

回覆 引用 TOP

本身用緊 Hiby R6ss, 剛剛星期日入手部 Fiio M11。

回覆 引用 TOP

https://m.discuss.com.hk/amp_vie ... 459&&page=1

師兄可以參考下其他師兄d線 😅

回覆 引用 TOP

我自己用WM1A 4.4的,但係師兄要留意,某一啲耳機,原本比較薄聲/分離度比較高既,用平衡之後,有機會好似跳左落個大空洞咁,唔一定好,就好似我隻fitear universal咁,我都係用3.5,銀線一定唔得,可能要用類似1960s先得。
都係嗰句自己出去試吓。

回覆 引用 TOP

多謝各位師兄,昨天已入手了這條線。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]