• 瀏覽: 3,908
  • 回覆: 14
各位師兄,
電視壞了, 過年前換43吋, 2選1
Sony 4K超高清智能電視 KD-43X7000G  
Panasonic 43吋4K LED智能電視 TH-43GX600H

淨睇電視台, 唔打機唔上網的

謝謝意見

熱賣及精選
引用:
原帖由 bigeric 於 2020-1-18 05:04 PM 發表

各位師兄,
電視壞了, 過年前換43吋, 2選1
Sony 4K超高清智能電視 KD-43X7000G  
Panasonic 43吋4K LED智能電視 TH-43GX600H

淨睇電視台, 唔打機唔上網的

謝謝意見 ...
如果無乜要求,就Panasonic,最少有5年保養。

淨睇電視台,就最平可以了。

43吋pan記 gx600 無HDR+無remaster engine.
Pan 記同級只能買Gx700 40吋。

奇怪反而我部Fx600有齊。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4
引用:
原帖由 飛火雞 於 2020-1-18 05:41 PM 發表

如果無乜要求,就Panasonic,最少有5年保養。
好的, 真是無要求

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬路G友 於 2020-1-18 08:42 PM 發表

淨睇電視台,就最平可以了。
2款差不多價, 3500 VS 3700

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2020-1-18 09:10 PM 發表

43吋pan gx600 記無HDR+無remaster engine.
Pan 記同級只能買Gx700 40吋。

奇怪反而我部Fx600有齊。
FX600 要4000, 比GX600 多約300, 那個HDR, remaster engine值得多付300?

引用:
原帖由 bigeric 於 2020-1-18 09:23 PM 發表

FX600 要4000, 比GX600 多約300, 那個HDR, remaster engine值得多付300?
HDR+ 睇4K戲超正,但樓主未必睇,remaster engine 轉1080 電視訊號 到 2160 電視畫面,對畫質至關重要。

價錢說明一切。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4

回覆 引用 TOP

冇要求,小米啦,壞咗,又買新咯

回覆 引用 TOP

Panasonic

Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig.

人才有用不好用,

奴才好用没有用.

回覆 引用 TOP

TCL

回覆 引用 TOP

43X8500G

回覆 引用 TOP

換43吋 可以選擇呢兩款

附件

Untitled.png(597.25 KB)

2020-1-20 01:00 PM

回覆 引用 TOP

小米43 幾好, 又平又抵

回覆 引用 TOP

如果淨睇電視,pansonic記有錄影。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]