• 瀏覽: 1,607
  • 回覆: 11
如標題, 想買個dap用黎聽ie800s 同埋hidizs ms4(可能唔多人知咩黎)
求各位ching推介
budget 10000以下

熱賣及精選
死肥kann 二手

Hiby r5

Fiio m15 先等人開箱睇定d.  要買點都要過農曆新年

以上 三款旗艦 解碼 chip 無撞棍先。

回覆 引用 TOP

肥kann 唔會考慮了 太重太大
ie800s 聽講易推大聲難推得好聽 我而加正系用緊手機加轉接解碼線
驚hiby r6唔夠推
fiio m15都想試 但係2月飛韓國 可能趕唔切
目前目標可能係
1. ak sa700
2. ak sr15
3. cayin n6ii
4. Sony ZX507
有無師兄有其他意見

引用:
原帖由 SKY_wdnlm 於 2020-1-12 11:12 PM 發表

肥kann 唔會考慮了 太重太大
ie800s 聽講易推大聲難推得好聽 我而加正系用緊手機加轉接解碼線
驚hiby r6唔夠推
fiio m15都想試 但係2月飛韓國 可能趕唔切
目前目標可能係
1. ak sa700
2. ak sr15
3. cayin n6ii
4. Sony ZX507
有無師兄有其他意見 ...
我有用 r6 推, 個人 ok 無問題,要求個個唔同,建議出去試吓。

回覆 引用 TOP

星際唔知有無 R5 擺上檯任玩... 

回覆 引用 TOP

我試過cayin n6ii 配ie800幾好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SKY_wdnlm 於 2020-1-12 05:29 PM 發表

如標題, 想買個dap用黎聽ie800s 同埋hidizs ms4(可能唔多人知咩黎)
求各位ching推介
budget 10000以下
IE800 同 DX200 好夾.

Ie800 呢類古典樂器耳機 配R5呢種偏流行調音的Dap唔夾
N6ii 中性啲,推力又好 ,配IE800是可以。
AK機動態較差,發揮唔好IE800, 加上推力小

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2020-1-15 05:56 PM 發表

Ie800 呢類古典樂器耳機 配R5呢種偏流行調音的Dap唔夾
N6ii 中性啲,推力又好 ,配IE800是可以。
同意,以前用ak320+380amp推ie800s真係吾掂,而家多用國磚推

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2020-1-15 05:56 PM 發表

第三句, 有少少笑左... 二手 死肥kann,  唔駛萬蚊HK..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 @@@139 於 2020-1-14 09:14 PM 發表

IE800 同 DX200 好夾.
請問師兄用邊個amp?我都係用DX200

引用:
原帖由 zzzhi 於 2020-1-17 12:51 PM 發表

請問師兄用邊個amp?我都係用DX200
AMP8 4.4mm, 推力大過2.5mm 個 AMP,但係分析力沒有明顯分別

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]