• 瀏覽: 5,592
  • 回覆: 60
  • 追帖: 2
小弟
最近想買多部player 玩下
見到最近又有新出m15 ,但價錢同2手sp1000 差唔多
重有ak 又有新plan (sp1000m+vega+升級線)
萬5左右又有dd 吸引,需然係綠機 ......但價錢真係有d 心動

不過講真自己試過哂兩隻ab 過
Sp1000同1000m 
都係1000 比較好(調音方面) 
而最近又多件fiio (只試過m11) 調音一般 .....就性價比嘅就真心唔太差

所以想問問各位師兄嘅意見

自己用緊金磚+fender13.6 & fiio m5+ fiio f9pro

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
一定係M15啦!

vega 玩唔過好矇

等M15黎試左機先
二手始終唔太建議

引用:
原帖由 hohehai 於 2020-1-10 02:21 PM 發表

一定係M15啦!
師兄
唔想肓狙 .....有風險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 好色玩股 於 2020-1-10 03:04 PM 發表

vega 玩唔過好矇
Vega 我都有試過 ....但會唔會未煲好先會有師兄講嘅情況?
因為我去力高試嘅時候說好似師兄講咁嘅情況出現 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leung234hk 於 2020-1-10 03:13 PM 發表

等M15黎試左機先
二手始終唔太建議
我都等緊試,
星期六上去睇睇有冇朋友借黎撚兩野再決定點
而加京都發貨都算快,有機會決定好就可以新年有玩具玩

回覆 引用 TOP

點都係m15,搵唔到理由簡部二手1000,就算2000都係咁講

其實m15行貨幾時有

セツコ・オハラ

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyrusp 於 2020-1-10 10:24 PM 發表

點都係m15,搵唔到理由簡部二手1000,就算2000都係咁講
師兄 ..........咁吹噓呀  ...........

師兄有咩意見咁強列推薦?

M15音量調節器保護做得唔好 好易跌壞

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2020-1-11 02:43 AM 發表

M15音量調節器保護做得唔好 好易跌壞
點解要跌,  正常做用扭到爛就話遮...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神戶楓 於 2020-1-11 12:55 AM 發表

師兄 ..........咁吹噓呀  ...........

師兄有咩意見咁強列推薦?
其實你要型樣,推推動鐵聲唔差就ak,真係愛黎用就m15,或者我pm條link你睇下人地對比。
2000我自己聽感就同1000差唔多,一樣軟。

最緊去試吓先,Sp1000M個bundle plan好明顥搵笨,幫ECT 清貨

回覆 引用 TOP

好多人都係因為兩粒4499而自動開腦放,覺得同sp2000差唔多甚至一樣。
廠家尤其國產的硬件規格,測試數據都是做得好好睇,但實際音質又不是成正比地好上黎。
原因好簡單,就係內地冇乜地方有實體店供應實體試聽,買方只能從產品規格數據上挑選產品。有見及此,國產廠家就利用這一點,不斷只推料做好門面的規格數據,吸引人去買。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]