• 瀏覽: 2,114
  • 回覆: 18
  • 追帖: 2
小弟新屋入伙,想話買部55吋 4k電視睇中
1.TCL c6us (6年保 3+3)5千頭
2.TCL p8s (6年保3+3)送 soundbar 4千中
3.sony x8500g (3年保 )送 soundbar 8千中
4.samsung 7400 (3年保) 5千中
想問各位 點睇以上 電視? 性價比 係唔係 p8s??
小弟 睇電視 睇戲會多d(睇佢內置既 Netflix ,youtube),打機暫時唔會 ,但有可能第時會買返部 ps4

有冇人可以比下意見呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小咩野246 於 2020-1-6 01:51 PM 發表

小弟新屋入伙,想話買部55吋 4k電視睇中
1.TCL c6us (6年保 3+3)5千頭
2.TCL p8s (6年保3+3)送 soundbar 4千中
3.sony x8500g (3年保 )送 soundbar 8千中
4.samsung 7400 (3年保) 5千中
想問各位 點睇以上 電視? 性價比 係唔係 p8s??
小弟 睇電視 睇戲會多d(睇佢內置既 Netflix ,yout ...
睇Netflix 多用該選Dolby Vision + Atoms ...Sony x8500g /Panasonic GX740/GX800H 要比多D...Panasonic 可錄影電視...

引用:
原帖由 v369234 於 2020-1-6 10:46 PM 發表

睇Netflix 多用該選Dolby Vision + Atoms ...Sony x8500g /Panasonic GX740/GX800H 要比多D...Panasonic 可錄影電視...
X8500G low end機 出到幾多nits, P3 ?%

回覆 引用 TOP

有平買平,過幾年8k啦,仲有過保即壞非傳說

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v369234 於 2020-1-6 10:46 PM 發表

請問Sony 43吋8500G已更新有dolby vision + atoms?

引用:
原帖由 pushbike 於 2020-1-7 12:32 AM 發表

請問Sony 43吋8500G已更新有dolby vision + atoms?
43冇DV

回覆 引用 TOP

p記既 g880h好多人都話唔錯 但佢好似冇 DV 同DA

引用:
原帖由 小咩野246 於 2020-1-7 07:56 AM 發表

p記既 g880h好多人都話唔錯 但佢好似冇 DV 同DA
55GX880H, IPS 側背光 120Hz panel, Dolby Vision,Dolby Atoms,HDR10+,HCXpro (2019 OLED 級影像晶片),local dimming,可錄影, 4K YouTube,Netflix apps 做得好,睇自己喜歡...

回覆 引用 TOP

TCL p8s

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

p8s ?? 加多幾百 要 c6us 會唔會更好呀?? 啦叭好d 畫質又好d

引用:
原帖由 小咩野246 於 2020-1-7 05:56 PM 發表

p8s ?? 加多幾百 要 c6us 會唔會更好呀?? 啦叭好d 畫質又好d
剛剛蘇寧特價買咗部c6, 等送貨

回覆 引用 TOP

ching 識

回覆 引用 TOP

想問下 tcl 冇dv,da 會唔會好多片都睇唔到?其實有同冇 會點大分別??

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]