• 瀏覽: 5,228
  • 回覆: 17
2/12 - 買部 SP1000M 係諗住推對 Shure 1440 ,自在用 Moov 係屋企聽下歌仔。
3-5/12 - 上網睇吓用咩 2.5mm 線夾對 1440 同 SP1000M, 點知睇下睇吓又見到 64 Audio tia fourte 的設計,仲話好似聽緊書架喇叭咁。於是膽粗粗去入左對二手再加埋 PW 1950s 2.5mm 線,已經好滿意。
6/12 - 走出去旺角諗住買耳綿/膠,點知咁岩又喺旺角撞到兩位朋友,佢就帶咗我去試部 SP2000 Cu,仲同佢自己部 SP1000 Cu 比較.
可能因為對 tia 有返咁上下級數,一試之下,佢部 SP1000Cu 係控制唔到tia 個低音,反而我部 SP1000M 就控制得個低音好D,SP2000Cu 就各方面都好D,只係高音有少少刺耳,但可以接受,可能 Demo 機未完全Run in .
最後,就買左 SP2000 Cu.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
可以買埋 透明殼 膠套跟埋 玻璃保護貼,

另可買一對 0.78 去 mmcx 轉駁一頭 長插

新手已經封頂…-完-

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-12-8 12:13 PM 發表

新手已經封頂…-完-
無晒進步(被騙)空間…

回覆 引用 TOP

因為,之前玩 HiFi 已經知道自己要啲乜嘢。
現在冇玩 HiFi 一排,又發覺 DAP 可以另自己多左時間去聽音樂,咁就花多左少少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uncleseven 於 2019-12-8 01:50 PM 發表

因為,之前玩 HiFi 已經知道自己要啲乜嘢。
現在冇玩 HiFi 一排,又發覺 DAP 可以另自己多左時間去聽音樂,咁就花多左少少
再買cd rippper
如果你用cd作音源

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十九八 於 2019-12-8 03:02 PM 發表

再買cd rippper
如果你用cd作音源
我有部Cocktail X50, 不過我昨天也考慮過 CD ripper,應該過兩日會去買

回覆 引用 TOP

新手唔玩呢D

回覆 引用 TOP

一步到位👍🏿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cybray 於 2019-12-8 04:15 PM 發表

一步到位👍🏿

可惜我用左sp2000一樣價錢
離完成還有一大段距離

阿仙奴忠實球迷
引用:
原帖由 十九八 於 2019-12-8 05:31 PM 發表

10610704可

可惜我用左sp2000一樣價錢
離完成還有一大段距離
這都是一種樂趣,慢慢享受器材變化過程,我喜歡升級既感覺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cybray 於 2019-12-8 05:53 PM 發表

這都是一種樂趣,慢慢享受器材變化過程,我喜歡升級既感覺
冇錯,享受升級確是一種樂趣,但人已老,心境有所改變,只想慢慢享受音樂。

引用:
原帖由 uncleseven 於 2019-12-8 05:55 PM 發表

冇錯,享受升級確是一種樂趣,但人已老,心境有所改變,只想慢慢享受音樂。
無錯,所以我成日同人講你係聽音樂唔係玩器材,唔好本沒倒置🤝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cybray 於 2019-12-8 06:13 PM 發表

無錯,所以我成日同人講你係聽音樂唔係玩器材,唔好本沒倒置🤝
最終結局個個唔同
個個人有唔同聽感
不過如果台灣歌手錄音可以好d就好了

阿仙奴忠實球迷

回覆 引用 TOP

如果鋪頭整埋條 5pin to 2.5頭既 超短 轉換線, 可能試到 死肥kann  128dB SNR 表現後  又係另一個世界

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]