• 瀏覽: 2,721
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
功能描述 :
IPS屏
Android 8.0 Operating System | 智能電視功能 (下載APP , 上網)
自主研發峰鳥晶片
內置地面數碼頻道解碼 | Built-in DTMB
多媒體播放功能 | Multi Media Player
Bulit-In WIFI 內置wifi (802.11 a/b/g/n/ac)
4K Engine / 精密平滑處理 / 超級4K增補 / 降噪處理
HDR-10杜比視界
防藍光屏技術
ViewAngle:178/178

輸入端子 :
HDMI 2.0 x3
USB 3.0 x1
USB 2.0 x1
OFF 輸入 AV輸入x1
音頻數字輸出x1

創維測機專員簡訊 :
內置高清解碼(可以觀看現時所提供的所有高清台) , 內置多媒體播放器(只要使用USB便可以瀏覽到音樂 , 電影 , 圖片等) , HDMI端子方便使用其他DVD及盒子裝置。 屬於智能電視 , 運行Andorid8.0系統 , 內置配有google play 及 youtube 等apps , 更可於市場內即時下載所需apk檔 , AI智能語音 , 一個簡單語音聲音便可控制電視大部份功能(查天氣 , 開apps等等。加上雙8W喇吧 , 聲靚畫面正又好玩。

*活動已包送貨及基本坐台安裝*

回覆 引用 TOP

請問這部創維電視好嗎? 有冇師兄用緊?

我見佢做特價,而我部電視啱啱壞左, 4000蚊,55吋,有d心動。

引用:
原帖由 wongkit1 於 2019-11-18 10:24 PM 發表

請問這部創維電視好嗎? 有冇師兄用緊?

我見佢做特價,而我部電視啱啱壞左, 4000蚊,55吋,有d心動。
我用緊metz,都係創維,質素都好高,比我大6部小米高,小米睇運動足球,有小小殘影。
整體我覺得同lg差不多。
但我廳部lg唔可以裝apk我現在都想換左佢,想試下換tcl。

引用:
原帖由 annabb 於 2019-11-19 01:08 AM 發表

我用緊metz,都係創維,質素都好高,比我大6部小米高,小米睇運動足球,有小小殘影。
整體我覺得同lg差不多。
但我廳部lg唔可以裝apk我現在都想換左佢,想試下換tcl。 ...
我見佢行Android, 功能又唔錯,又唔想用咁多錢買部新, 就係想試下唔買傳統大牌子, 唯一令我擔心係驚佢易壞。

引用:
原帖由 wongkit1 於 2019-11-19 09:26 AM 發表

我見佢行Android, 功能又唔錯,又唔想用咁多錢買部新, 就係想試下唔買傳統大牌子, 唯一令我擔心係驚佢易壞。
行貨6年保wo。

TCL,會唔會好啲,有Google認證

引用:
原帖由 annabb 於 2019-11-19 02:25 PM 發表

行貨6年保wo。
今日膽粗粗上官網已訂了, $3999, 貨到付款。

於2019年4月8號 至 2019年12月31號特別推廣期間所購買的 「SKYWORTH創維」及「METZ」品牌之電視機均享有6年原廠保用。
保養條款 : 首3年全機保用 + 後3年免上門檢查費 , 如壞零件及屏需報價維修。

2020年1月1號起 ; 凡購買的「SKYWORTH創維」及「METZ」及「 東芝」品牌之電視機正式回復3年原廠全機保用。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sonypsp6000 於 2019-11-19 03:33 PM 發表

TCL,會唔會好啲,有Google認證
創維都有google play下載,其實有咩分別?

回覆 引用 TOP

等ching報告

回覆 引用 TOP

今日睇mytvsuper間唔中黑畫面一秒左右,又正常返,唔知係mytvsuper事定電視事?

已經試過由hdmi 1轉2, 換hdmi線。 今晚或者試下玩ps4有冇問題先。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]