• 瀏覽: 6,731
  • 回覆: 24
大家好,小妹用緊FIIO 既入門級PLAYER X1,用耐咗想換部可以插4.4嘅(4千-6千筆直)
上年入咗SONY-M7 請問有乜4.4嘅機可以介紹吓?
現在見到部ZX500即將出售,始終擔心雷聲大雨點小
自己又想聽吓串流,請問除了ZX500,有乜機可以選擇?
我偏向喜歡聽分析力強同人聲特出。
請各位C兄俾吓意見,謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 yoyo19952 於 2019-11-7 10:16 AM 發表

大家好,小妹用緊FIIO 既入門級PLAYER X1,用耐咗想換部可以插4.4嘅(4千-6千筆直)
上年入咗SONY-M7 請問有乜4.4嘅機可以介紹吓?
現在見到部ZX500即將出售,始終擔心雷聲大雨點小
自己又想聽吓串流,請問除了ZX500,有乜機可以選擇?
我偏向喜歡聽分析力強同人聲特出。
請各位C兄俾吓意見,謝謝 ...
你自己買部 小黑A ZX300A 大陸咸魚二手..

跟住拎部小黑A係 條仔面前揚多幾下,

叫條仔送 Kann cube + 5pin xlr 轉4.4 頭平衡轉駁插..

zx300A 同 kann cube 之間既中游唔上唔落 DAP,  基本上買黎都係浪費金錢...  一係就要人送比kann cube 更加好既..

...

唔好叫條仔買 SA700 ...

Fiio M11, M11 pro, ibasso DX150

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-11-7 04:40 PM 發表

你自己買部 小黑A ZX300A 大陸咸魚二手..

跟住拎部小黑A係 條仔面前揚多幾下,

叫條仔送 Kann cube + 5pin xlr 轉4.4 頭平衡轉駁插..

zx300A 同 kann cube 之間既中游唔上唔落 DAP,  基本上買黎都係浪費金錢...  一係就要人送比kann cube 更加好既..

...
https://cdn ...
揚吓揚吓都係唔錯嘅選擇喎,不如我拎部x1周圍揚好過啦
有中肯嘅意見係最好,多謝師兄分享,的確zx500俾人感覺唔上唔落,好心動想升黑磚,不過就係過唔到無串流嗰關...
如果大家繼續交流下去,我會更清楚現在耳機的行情

引用:
原帖由 yoyo19952 於 2019-11-16 11:25 PM 發表

揚吓揚吓都係唔錯嘅選擇喎,不如我拎部x1周圍揚好過啦
有中肯嘅意見係最好,多謝師兄分享,的確zx500俾人感覺唔上唔落,好心動想升黑磚,不過就係過唔到無串流嗰關...
如果大家繼續交流下去,我會更清楚現在耳機的行情 ...
大陸咸魚 小黑A 都只係值 千鬆d 蚊 .  

黑磚同金磚 不值得買。   zx500 睇黎都係無乜驚喜。

除非大陸雜牌國磚, 否則 萬元以下牌子機 dap 真係無邊部值得買。

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-11-16 11:36 PM 發表

大陸咸魚 小黑A 都只係值 千鬆d 蚊 .  

黑磚同金磚 不值得買。   zx500 睇黎都係無乜驚喜。

除非大陸雜牌國磚, 否則 萬元以下牌子機 dap 真係無邊部值得買。 ...
請問師兄現在玩緊咩?了解吓
如果有錢,當然想越高階越好啦
現在筆直都係6,7k,好多人推n6ii m11pro etc...
想一步一步慢慢升級
如果萬元以上邊又會玩乜嘢dap?

引用:
原帖由 yoyo19952 於 2019-11-17 02:18 AM 發表

請問師兄現在玩緊咩?了解吓
如果有錢,當然想越高階越好啦
現在筆直都係6,7k,好多人推n6ii m11pro etc...
想一步一步慢慢升級
如果萬元以上邊又會玩乜嘢dap? ...
如果有部舊野播到 micro sd 卡就頂住先,  最後先一野升去 kann cube..

如果係新丁乜 DAP 都無, 咁就二手 千拎蚊先係 咸魚買部 zx300A, 之後就儲錢一野買 死肥Kann..中間出現既機種只要 over 1000蚊既, 買黎都係o徒錢..

Kann cube 廢左原本 2.5,3.5頭, 自己揾 5pin xlr mini 出 4.4頭

其實仲有第三條 5pin xlr 去 2.5頭, 成本 15蚊, 但因為線身短同用左 油浸西電 硬線,  可以有信心秒晒出面 係hk forum見到既轉駁線。

當然圖中駁緊既 無源前級 轉駁線 係無可能 在同價錢之內 被地球上任何forum 秒到

........
如果 高級人士識玩高阻既, 又要 DAP 夠力得黎又要 low noise 果隻靜, 咁 kann cube 認第二都好難有DAP認第一..

平時用高阻耳機如果 D 聲係無乜 向左右方向 伸展既, Kann cube 係可以做到向左右方向 伸展

你以前 D 老爺耳牛聽開都係窄窄地既, 咁Kann cube 可以令以前D 耳牛全方位發展 , 會掘番以前D 耳機出黎重聽一次..

如果資金有限, Hiby R6 Pro 啲聲也不錯啊, 我個人覺得R6 Pro巳經是很靚聲了.

引用:
原帖由 Robot_hk 於 2019-11-17 10:41 AM 發表

如果資金有限, Hiby R6 Pro 啲聲也不錯啊, 我個人覺得R6 Pro巳經是很靚聲了.
有底嘈

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2019-11-17 10:50 AM 發表

有底嘈
小弟從來只用 airplane mode 黎聽, 唔覺有底嘈呢.

回覆 引用 TOP

M11 pro啦
講到要大推力,墨菊認第二 冇人敢認第一

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-11-17 08:29 AM 發表

如果有部舊野播到 micro sd 卡就頂住先,  最後先一野升去 kann cube..

如果係新丁乜 DAP 都無, 咁就二手 千拎蚊先係 咸魚買部 zx300A, 之後就儲錢一野買 死肥Kann..中間出現既機種只要 over 1000蚊既, 買黎都係o徒錢..

Kann cube 廢左原本 2.5,3.5頭, 自己揾 5pin xlr mini 出 4.4頭

ht ...
多謝師兄意見
睇嚟師兄好推kann cube
張相好吸引喎,好似好正咁
不過點解唔好考慮SA700?
我唔知邊度可以試機
邊度可以不斷試無人理?(英x?)
同埋邊度係咸魚?
我正準備出去試機

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2019-11-17 01:35 PM 發表

M11 pro啦
講到要大推力,墨菊認第二 冇人敢認第一
我都有了解過m11pro
m11pro定位好似係比較暖聲
幾啱我取向
人地話n6ii不錯
多謝意見提供

引用:
原帖由 yoyo19952 於 2019-11-17 02:15 PM 發表

我都有了解過m11pro
m11pro定位好似係比較暖聲
幾啱我取向
人地話n6ii不錯
多謝意見提供
M11 pro 定位偏冷就真 ,佢AKM dac最弱就係低頻中低頻

引用:
原帖由 Robot_hk 於 2019-11-17 10:41 AM 發表

多謝你寶貴嘅意見
好心郁想升級了
玩呢啲真係無底深潭

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]