• 瀏覽: 11,321
  • 回覆: 7
經常見到旅遊性質的攝影團, 想請教是否參加得過? 曾經自己到內地找景點, 結果作品都不太理想

熱賣及精選
引用:
原帖由 Lawmark01 於 2019-11-4 09:46 AM 發表

經常見到旅遊性質的攝影團, 想請教是否參加得過? 曾經自己到內地找景點, 結果作品都不太理想
我參加過好多次,無購物,無加遊,有 d 什至唔使導遊小費,當然團費會貴一點.
全程樽裝水任飲,最過癮係旅遊車上,一人兩個座位,多 d 地方放風褸,相機袋,唔使壓住對大比.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lawmark01 於 2019-11-4 09:46 AM 發表

上FB大把有平有貴.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lawmark01 於 2019-11-4 09:46 發表

近幾年,我都係参加攝影團,去北彊同西藏,好處坐得舒服,3人一輛四(車區)車,唔去常規景點,去到邊影到邊,冇時間限制,感覺有點似自由行。缺點,團費貴好多,所以只適合十分鍾意攝影嘅人参加。

回覆 引用 TOP

引用:

想影靚相.1定要跟攝影團。

回覆 引用 TOP

有朋友話九寨溝剛剛重開, 趁佢仲乾乾淨淨既時候好去影, 但一定要跟團, 邊度可以搵到 ? 中旅 ?

引用:
原帖由 Lawmark01 於 2019-11-14 11:42 AM 發表

有朋友話九寨溝剛剛重開, 趁佢仲乾乾淨淨既時候好去影, 但一定要跟團, 邊度可以搵到 ? 中旅 ?
我未跟過中旅,唔知佢地有冇辦攝影團,希望有啦.
九寨溝,幾時都咁靚,咁正,而家講起,都想再去呀.

回覆 引用 TOP

我有搞本地團,有興趣 pm
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27854879

本地遊*輕鬆靚景郊遊*攝影群
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27854879

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]