• 瀏覽: 2,844
  • 回覆: 8
心大心細
自己本身有XT30 配10-24, 35.4,50-230
但係想拍街 或者有時候簡單行裝出街影野食
如果選擇 xf10相機 定係入支XF16 F2.8黎玩呢?

熱賣及精選
X100F

附件

1491322961_1311231.jpg(281.5 KB)

2019-10-28 05:39 PM

愛…愛是風 吹過去你留下一片雲
愛…愛是雲 帶走我們飄渺的月光
愛…愛是雨 雨落風吹雲卻難回頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 M記食堂 於 2019-10-28 05:25 PM 發表

心大心細
自己本身有XT30 配10-24, 35.4,50-230
但係想拍街 或者有時候簡單行裝出街影野食
如果選擇 xf10相機 定係入支XF16 F2.8黎玩呢?
xf16講唔出輕便,我會選xf27 2.8,餅鏡最細,價錢最平,水貨約1k,質素唔失禮

引用:
原帖由 ovshk 於 2019-10-28 06:20 PM 發表

xf16講唔出輕便,我會選xf27 2.8,餅鏡最細,價錢最平,質素唔差
有考慮過呢個 但係27mm擔心同35 差5多

引用:
原帖由 M記食堂 於 2019-10-28 06:21 PM 發表

size差一截,你買16咪一樣同10-24重疊,重點係16都唔係細枝

回覆 引用 TOP

27mm唔錯,水貨先千幾蚊,勁抵玩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 M記食堂 於 2019-10-28 06:21 PM 發表

如果你介意焦距,情願買xf10,不如買GR3,街拍好過xf10,質素好
我只會話xf16唔係一般人願意成日帶出街既鏡頭囉

回覆 引用 TOP

街拍要點都未攪清楚。。。

愛…愛是風 吹過去你留下一片雲
愛…愛是雲 帶走我們飄渺的月光
愛…愛是雨 雨落風吹雲卻難回頭

回覆 引用 TOP

幾滿意

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]