• 瀏覽: 10,370
  • 回覆: 16
問過幾間唔送香港,想搵部65吋電視,大陸牌子真係勁平 好吸引,定係香港買水貨好D呢?

回覆 引用 TOP

要寄集運先得,預先問清楚集運公司先。

回覆 引用 TOP

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28609827&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

天貓全球店香港站,推廣活動完咗,但好快雙十一又會有優惠,水貨冇保養風險自負

上2個月TB 的HISEXSE專門店買左部 HISEXSE 4K 40吋, 1899人仔, 今日訂,聽日到集運倉之後集運落黎。
唔洗外置機頂盒, 收到香港高清電視。 大電視係TB買好似幾抵

唔好就係2腳頭...

@0@
引用:
原帖由 mei_32 於 2019-10-24 11:39 AM 發表

上2個月TB 的HISEXSE專門店買左部 HISEXSE 4K 40吋, 1899人仔, 今日訂,聽日到集運倉之後集運落黎。
唔洗外置機頂盒, 收到香港高清電視。 大電視係TB買好似幾抵

唔好就係2腳頭... ...
有聲有畫有字幕?
要唔要加機頂盒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mei_32 於 2019-10-24 11:39 AM 發表

epg有冇問題?

如果唔理保用既,直接剪咗個兩腳換番個三腳咪得囉

回覆 引用 TOP

買過好大部sony 水貨
開心使用中

引用:
原帖由 whitepig88 於 2019-10-23 12:41 AM 發表

http://www.discuss.com.hk/viewth ... mp;utm_medium=share

天貓全球店香港站,推廣活動完咗,但好快雙十一又會有優惠,水貨冇保養風險自負 ...
睇過下 65吋好少款

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poohchan2019 於 2019-10-24 05:58 PM 發表

買過好大部sony 水貨
開心使用中
邊間買,有冇link

回覆 引用 TOP

大陸啲電視聽講開機時會播廣告,真唔真?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ZEROHKEF 於 2019-10-24 07:45 PM 發表

大陸啲電視聽講開機時會播廣告,真唔真?
一dd,小米要,一分錢一分貨,海信貴價貨唔駛,小米同海信同級平四份一左右,就係廣告費。

回覆 引用 TOP

引用:

自己换三脚插,都好容易,我屋企电磁炉,抽油烟机,炸窝,吸塵机都係自己换,去电器鋪買個三脚插,跟晒圖入面做就ok

記住cut齊电线脚,唔好过長,露出銅线

引用:
原帖由 lonlon2014 於 2019-10-25 11:07 AM 發表

自己换三脚插,都好容易,我屋企电磁炉,抽油烟机,炸窝,吸塵机都係自己换,去电器鋪買個三脚插,跟晒圖入面做就ok

記住cut齊电线脚,唔好过長,露出銅线 ...
唔好咁危險,買個 2 脚轉了脚 converter 啦,日本城賣十幾蛟啫,我的大陸和美國家电都係用哩一招,相對安全而且唔使破壞原有插頭。

回覆 引用 TOP

引用:

換插頭好易啫. 1899連運費?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]