打印

真係想再見返左右兩邊黐住條喇叭的電視機在市面.

真係想再見返左右兩邊黐住條喇叭的電視機在市面. E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
這種機邊付設舊喇叭的設計是強調注重高音質表現,使你可以慳返加外置 SOUND BAR的需要.
最後所見品牌推出過這些 model 的有 :
Sharp 55XD45, 60XD35.
Panasonic TH-60EX850.
Sony KJ-65X9500E
Mitsubishi LCD-A58RA1000
Toshiba 55BZ710 Bazuka.

[ 本帖最後由 木下優樹菜 於 2019-10-17 06:41 PM 編輯 ]



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
人家都要揾食架嘛


Panasonic 嗰條音導管是由 Technes 工程師負責調校音色咖.
而 Mitsubishi 就前前後後用咗 三菱 DIATONE HD 5.1  11個 SUROUND SOUND 喇叭.
Sharp 就採用 onkyo 做嘅 around speaker system.
Sony 是 hi-Res AUDIO DISEE HX.
至於 Toshiba BZ710X 火箭炮 trade mark 威力則不用多介紹.

[ 本帖最後由 木下優樹菜 於 2019-10-17 06:43 PM 編輯 ]



回覆 引用 TOP

TCL 底邊已經係有埋 harman Sound bar


LG 牆紙電視都跟埋專用喇叭


唔通十幾 mm 厚跟前後級比你咩



回覆 引用 TOP

[隱藏]
引用:
原帖由 傷女皇 於 2019-10-17 06:14 PM 發表

人家都要揾食架嘛
師兄…你說得對!以前樂聲 16:9 濶屏幕畫王 32” 賣成兩萬,依家 55” 4K LED 高階先一萬



引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2019-10-17 21:02 發表



師兄…你說得對!以前樂聲 16:9 濶屏幕畫王 32” 賣成兩萬,依家 55” 4K LED 高階先一萬
就是依個問題
以前大牛龜50寸6萬幾

今時今日幾千蚊50 寸
咪就係要揾食喔

買少少配件就解決到
煩咩啫



回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。