打印

[攝影器材選購] Sony 6400 + Kit Lens 18-135

Sony 6400 + Kit Lens 18-135 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
首先唔該晒大家先.  大約一個月前問過大家應該買邊隻無反.  但因唔記得咗PWD所以一路都無再一嚟回覆.

睇咗大家既意見, 小弟打算買 Sony a6400 + KIT 18-135.  行貨都要成9千幾, 我諗玩住先啦.  有需要既啲鏡重新買過, 反正我都唔係有好多支.  

諗咗幾日買18-105好定18-135好, 不過都係18-135細支啲.  轉玩無反都係想細支啲啫.

大家仲有乜嘢建議可以比到小弟?



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
18105 是G鏡,質素應該好小小。另外電動變焦,拍Video的話會比較smooth。


回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

起初我都係咁諗, 不過睇過好多REVIEW都話各有優劣.  而最重要既係, 18-135跟機.  買剩機身要加錢換支其實差唔多錢既鏡.


回覆 引用 TOP

[隱藏]
如果你睇Price.xxx的價錢,淨機 +18-135淨鏡分開買 ~ = Kit Set 價錢,不存在Kit set 平d的情况。最緊要合自己心意。不妨到showroom感受下。


回覆 引用 TOP

原來係咁.  即係KIT LENS係得嗰支16-55.

咁想問一吓SHOW ROOM響邊?



回覆 引用 TOP

搵到,https://www.sony.com.hk/store/sonystore/


聽晚有車既話就去睇吓.



引用:
原帖由 aldred 於 2019-10-9 01:07 AM 發表

搵到,https://www.sony.com.hk/store/sonystore/


聽晚有車既話就去睇吓.
16-70.F.4更細支.而且恒定光圈更好用.有菜司加持.質數五駛懷疑.二手3千尾超抵玩。



回覆 引用 TOP

呀, 又多個選擇。


回覆 引用 TOP

[隱藏]
謝謝大家, 我終於買了a6400 + 18-105


附件

_20191013_015017.JPG(505.83 KB)

2019-10-13 01:51 AM

_20191013_015017.JPG

回覆 引用 TOP

先唔講部相機得唔得, 佢個相機WIFI傳相落電腦就已經夠晒低能.  一次只能駁一部機, 如果駁第二部電腦要從頭SET過.  駁返原本嗰部, 又要SET過.  過程中仲要USB線嚟駁.  哩個係佢個WEB SITE講架, 希望係我攪錯.  衰在攪咗一輪我都未攪得掂, 要駁USB先過到相.  用CANON單反兩部機都係一陣就攪得掂啦.



佢個ANDROID APP就更離譜, 有乜理由要開着個GPS先可以用到架.  我剩係要過相之麻.


哩兩度真係令我對SONY扣晒分.  大家真係要諗過, 再諗多兩次, 重要嘢要諗三次先好買.



回覆 引用 TOP

我會揀1670


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。