• 瀏覽: 7,553
  • 回覆: 34
大家好,我剛由 sony 轉會到 AK sp1000 加 amp,聲音相當滿意,但經常聽歌會冇左頭1,2秒咁,請問係咪正常?定係我部機有問題?有冇方法解決?謝謝解答

熱賣及精選
引用:
原帖由 snake2006 於 2019-10-2 12:03 PM 發表

大家好,我剛由 sony 轉會到 AK sp1000 加 amp,聲音相當滿意,但經常聽歌會冇左頭1,2秒咁,請問係咪正常?定係我部機有問題?有冇方法解決?謝謝解答
你聽嘅係DSF或者DFF?

開左gapless?

引用:
原帖由 林燊 於 2019-10-2 12:28 PM 發表

應係 dsf

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joseph0102 於 2019-10-2 01:47 PM 發表

開左gapless?
可能係,係咪要關左佢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 林燊 於 2019-10-2 12:28 PM 發表

Ak 1000 ,2k,  肥kann load 唔 load 到 dff ? 壓縮dsd

又有新問題,機內歌嘅封面相今日突然撈亂哂,reboot 過都係咁,有冇師兄 ak 機又係咁?除左入過哂d歌仲有冇方法?睇黎講 software 穩定都係 sony 好d😔

回覆 引用 TOP

試下update 最新 firmware

引用:
原帖由 sumantony 於 2019-10-2 06:38 PM 發表

試下update 最新 firmware
已係最新了😔

回覆 引用 TOP

按住power 七秒reset部機, 試下

引用:
原帖由 sumantony 於 2019-10-2 07:20 PM 發表

按住power 七秒reset部機, 試下
剛試,都仲係咁

回覆 引用 TOP

我都未試過機內歌嘅封面相突然撈亂哂,你要去ect一趟了

引用:
原帖由 sumantony 於 2019-10-2 07:45 PM 發表

我都未試過機內歌嘅封面相突然撈亂哂,你要去ect一趟了
😣新買第3日就番廠😭

回覆 引用 TOP

應該七日內有什麼問題,可以換過部新嘅畀你喎.

我聽 dap 係永遠唔會睇個杧多過十秒!除咗初初設定嗰陣。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]