Fiio M11 pro 定係 Sony zx500

Fiio M11 pro 定係 Sony zx500 E-mail 此主題給朋友

現在用緊部fiio m11 4.4平行, 無論音質,functions, size 同個樣都好滿意!見到部pro 版就黎出, 而最重要個dac upgrade 到AK4497 !  音質一定有所提升,有d身痕想upgrade! 老實講個價位都要考慮在內由4千升到5千多。 衝定唔衝? 定係等多一陣,試埋部差不多價的Sony 小黑Android 版zx500 先呢?

Ching 們,please advise, thanks!

熱賣及精選
引用:
原帖由 gohome888 於 2019-9-19 12:43 PM 發表

現在用緊部fiio m11 4.4平行, 無論音質,functions, size 同個樣都好滿意!見到部pro 版就黎出, 而最重要個dac upgrade 到AK4497 !  音質一定有所提升,有d身痕想upgrade! 老實講個價位都要考慮在內由4千升到5千多。 衝定唔衝? 定係等多一陣,試埋部差不多價的Sony 小黑Android 版zx500 先呢?

Ching 們,please  ...
等, 唔差嗰少少時間, 見師兄們講呢部M11 PRO要4497人仔, 如果佢一心要打SONY的話, SONY部機出價, 預訂去到LAUNCH, FIIO 一定會做嘢, 可能係價格調整, 可能係送嘢, 可能係WARRANTY EXTENSION ...  又唔係無得聽, 不妨停一停, 等一等先 ...

P.S. 我都好想試下部ZX500 ~

回覆 引用 TOP

香港大法食水深,可能同小黑一樣,大陸版平少D Rom,但平好多~

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-9-19 02:39 PM 發表

香港大法食水深,可能同小黑一樣,大陸版平少D Rom,但平好多~
斷估唔會出 500A .. 因為同小黑 300A 價錢太接近..   

500(如果有A) 衰係無左藍牙接收同無 usb dac,   
大陸 D 人買番二手小黑A 好過當做有D 野響下耳機仔 就算.. (大耳都唔會用 小黑A,  得我就除外叫 舞到大部份大耳..)

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-9-19 03:26 PM 發表

斷估唔會出 500A .. 因為同小黑 300A 價錢太接近..   

500(如果有A) 衰係無左藍牙接收同無 usb dac,   
大陸 D 人買番二手小黑A 好過當做有D 野響下耳機仔 就算.. (大耳都唔會用 小黑A,  得我就除外叫 舞到大部份大耳..) ...
有A唔出奇喎,出A真係造福人群~

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-9-19 04:14 PM 發表

有A唔出奇喎,出A真係造福人群~
九成係無 ZX500A  
如果有, fccid 應該會好似小黑A 咁係相近既日期搵到..

2017/7/28                Sony NW-ZX300                https://fccid.io/AK8NWZX300
2017/7/24                Sony NW-ZX300A                https://fccid.io/CMIIT-ID-2017DJ4584

2019/8/1                Sony NW-A100                https://fccid.io/AK8NWA100
2019/8/2                Sony NW-ZX500                https://fccid.io/AK8NWZX500

宜家係9月尾, 仲唔見就即係無..

回覆 引用 TOP

一定有A

引用:
原帖由 滴滴流彈 於 2019-9-19 09:21 PM 發表

一定有A
Hk 行貨一定無A。

2017年出 300A 係為左食果一大班 大陸既市場
又玩開 千幾蚊 土炮既朋友仔。
當年 得300A 先叫果個價位用 4.4頭。

之後就令其他土炮全部跟風出 4.4.   兩年前我已講左會係咁。

同期有隻 fiio x7 , 但兩年前既 fiio 野今日係二手都無人要。    兩年前都好似講過 大陸機好快要不停出新款, 舊機就打柴 .  300A 仲有大把人提同接貨。

Sony 已經無乜必要出 500A 去搶大陸低價市場。 要搶由300A 繼續。

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-9-20 06:21 PM 發表

Hk 行貨一定無A。

2017年出 300A 係為左食果一大班 大陸既市場
又玩開 千幾蚊 土炮既朋友仔。
當年 得300A 先叫果個價位用 4.4頭。

之後就令其他土炮全部跟風出 4.4.   兩年前我已講左會係咁。

同期有隻 fiio x7 , 但兩年前既 fiio 野今日係二手都無人要。    兩年前都好似講過 大陸機好快要不停出新款, 舊機就打柴 .  300A ...
香港有,大陸大市場一定有

引用:
原帖由 滴滴流彈 於 2019-9-20 08:17 PM 發表

香港有,大陸大市場一定有
未必, 香港宜家搞成咁..  

回覆 引用 TOP

揀11pro啦!冇死錯人

回覆 引用 TOP

用4497賣4497實冇錯

回覆 引用 TOP

Fiio M11 Pro 上星期見街了, 價5488, 都唔算係太貴...

引用:
原帖由 車哥哥 於 2019-9-30 09:02 AM 發表

Fiio M11 Pro 上星期見街了, 價5488, 都唔算係太貴...
收到,我會等埋部zx500 請問有冇Ching 試玩過部m11pro? 分享一下?

引用:
原帖由 gohome888 於 2019-9-30 11:08 PM 發表

收到,我會等埋部zx500 請問有冇Ching 試玩過部m11pro? 分享一下?
無試, 未有DEMO機, 但試咗M11, 個人覺得個低音較薄, 高音稍尖, 反而試咗部DX220又幾合我個人口味, 所以...

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。