• 瀏覽: 4,647
  • 回覆: 16
試吓玩吓入門版IEM, Fender Nine 1請問配條咩嘅升級線好呢? 另外用緊LG V40推,需唔需要買部dap, Fiio m9或Hiby R6,效果比LG V40係咪好好多?

回覆 引用 TOP

要買部正式player推先似樣。我都有LG音樂手機一試之下,同用player推係2回事。

引用:
原帖由 dun68 於 2019-9-5 01:01 PM 發表

要買部正式player推先似樣。我都有LG音樂手機一試之下,同用player推係2回事。
師兄用緊邊部dap同耳機?

引用:
原帖由 mimi0838 於 2019-9-5 03:40 PM 發表

Nine 1你買左未

引用:
原帖由 123es 於 2019-9-5 05:16 PM 發表

Nine 1你買左未
用緊啦

Nine 1用LG40推好似未能發揮到,但LG有Quad DAC唔係夠推? 究竟係耳機問題呀? 定係原裝線問題? 定係手機唔夠力推? 買部Hiby R6推又如何呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimi0838 於 2019-9-5 05:23 PM 發表

用緊啦
買左就用住先無為嘥錢換升級線
儲多D錢日後一次過升級DAP同耳機
上中階仲好~可以使少好多冤枉錢

引用:
原帖由 123es 於 2019-9-5 07:23 PM 發表

買左就用住先無為嘥錢換升級線
儲多D錢日後一次過升級DAP同耳機
上中階仲好~可以使少好多冤枉錢
師兄嘅意思係入門耳機無需嘥錢換線, 就算買部player都幫助不大。

引用:
原帖由 mimi0838 於 2019-9-5 03:40 PM 發表

用hiby R6咋耳機用tkz s4
但同用一個耳機LG推人聲差左1班

引用:
原帖由 dun68 於 2019-9-5 08:25 PM 發表

用hiby R6咋耳機用tkz s4
但同用一個耳機LG推人聲差左1班
我就係覺得用LG手機推,人聲唔夠通透,但樂器聲就非常好

引用:
原帖由 mimi0838 於 2019-9-5 08:04 PM 發表

師兄嘅意思係入門耳機無需嘥錢換線, 就算買部player都幫助不大。
某程度上可以咁講,換條平線效果唔大
換條貴線你對耳機又未必發揮到,
返而平平地加個DAP都合理用落知道自己
想要D咩再決定換咩野~都係果句
儲多D錢中階以上起步行小D冤枉路
以上我個人諗法

引用:
原帖由 mimi0838 於 2019-9-5 08:38 PM 發表

我就係覺得用LG手機推,人聲唔夠通透,但樂器聲就非常好
Hiby R6囉。4000蚊野玩2年都抵啦

引用:
原帖由 123es 於 2019-9-5 08:40 PM 發表

某程度上可以咁講,換條平線效果唔大
換條貴線你對耳機又未必發揮到,
返而平平地加個DAP都合理用落知道自己
想要D咩再決定換咩野~都係果句
儲多D錢中階以上起步行小D冤枉路
以上我個人諗法 ...
thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dun68 於 2019-9-5 08:42 PM 發表

Hiby R6囉。4000蚊野玩2年都抵啦
考慮買部R6, $2890不銹鋼版

引用:
原帖由 mimi0838 於 2019-9-5 09:00 PM 發表

考慮買部R6, $2890不銹鋼版
真係同用手機比2回事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]