• 瀏覽: 3,736
  • 回覆: 14
過咗保養,而且張單搵唔到
宜家掂一掂到都冇聲

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
真心請教,有冇師兄知

回覆 引用 TOP

Google is your friend. 唔知邊間可以幫到你,但不妨打個電話問。
https://www.google.com/search?q=維修+dap&oq=維修+dap&aqs=chrome..69i57j0.5812j1j4&client=ms-android-sonymobile-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

回覆 引用 TOP

冇單SONY比錢都唔肯整?

回覆 引用 TOP

朋友係星際3樓整過仲順便Mod埋,但好似要好耐

引用:
原帖由 雙春兼潤月 於 2019-9-3 05:56 AM 發表

朋友係星際3樓整過仲順便Mod埋,但好似要好耐
師兄可唔可以講邊間?

引用:
原帖由 qq8731854 於 2019-9-3 09:09 AM 發表

師兄可唔可以講邊間?
329號鋪

引用:
原帖由 雙春兼潤月 於 2019-9-4 01:27 AM 發表

329號鋪
Thx🙏

回覆 引用 TOP

又話4.4夠粗好難壞?

引用:
原帖由 spy12 於 2019-9-8 01:46 AM 發表

又話4.4夠粗好難壞?
母座直徑大,較易接觸空氣中的塵埃/水份、氧化,導致接觸不良

引用:
原帖由 雙春兼潤月 於 2019-9-8 02:33 AM 發表

母座直徑大,較易接觸空氣中的塵埃/水份、氧化,導致接觸不良
咪玩啦.. 有4.4 唔用走去用 2.5  ...  點解會用 4.4 頭,  因為 D 8股,16股線, 加加埋埋太粗啦.. 正常梗係用4.4插啦..

另外有樣野叫物理, 你話 2.5頭易拗斷 定 4.4頭易拗斷...

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-9-8 03:29 AM 發表

咪玩啦.. 有4.4 唔用走去用 2.5  ...  點解會用 4.4 頭,  因為 D 8股,16股線, 加加埋埋太粗啦.. 正常梗係用4.4插啦..

另外有樣野叫物理, 你話 2.5頭易拗斷 定 4.4頭易拗斷...

https://drive.google.com/uc?id=1ta-He11lcQNjpaLOWqy_htlXJNWRx7Hh

...
講緊氧化唔係拗斷,兩樣野黎🤔

引用:
原帖由 雙春兼潤月 於 2019-9-8 03:31 AM 發表

講緊氧化唔係拗斷,兩樣野黎🤔
因為驚氧化 而叫人將個駁插既接觸面減少, 你係第一個講出咁既世紀偉大發現..

咁你去瘦佬買線, 買條單股一芯線, 指明一定要有咁幼, 得咁幼, 有乜分別.  

你驚氧化, 係後期唔該買神油黎用, 一拔出個插, 就即刻同D 插揸神油...

你成世人咁大個仔有無摸過一次,  D 出晒油既西電老爺線未 ?  

我宜家有條線, 係用一條 4芯既出晒油既線, 頭尾駁 4個 RCA 頭,  走去做係廳既膽機 RCA in ..

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-9-8 10:55 AM 發表

因為驚氧化 而叫人將個駁插既接觸面減少, 你係第一個講出咁既世紀偉大發現..

咁你去瘦佬買線, 買條單股一芯線, 指明一定要有咁幼, 得咁幼, 有乜分別.  

你驚氧化, 係後期唔該買神油黎用, 一拔出個插, 就即刻同D 插揸神油...

你成世人咁大個仔有無摸過一次,  D 出晒油既西電老爺線未 ?  

我宜家有條線, 係用一條 4芯既出晒油既線, 頭尾駁 4 ...
從來冇講過驚氧化,只係分析返點解樓主個母座會壞。睇黎呢位師兄係藍絲 中意扭曲他人既意思

引用:
原帖由 雙春兼潤月 於 2019-9-8 03:54 PM 發表

從來冇講過驚氧化,只係分析返點解樓主個母座會壞。睇黎呢位師兄係藍絲 中意扭曲他人既意思
我都唔知點解,我係長插用嘅,除左叉電嗰時會掹

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]