• 瀏覽: 4,394
  • 回覆: 12
我見SF如要寄回內地就要用公司名義...
有ching知道如何寄回內地嗎?

熱賣及精選
電子野順豐都寄?

回覆 引用 TOP

上羅湖之類過關寄, 無計..

引用:
原帖由 xsfgeh4626 於 2019-8-27 10:17 PM 發表

我見SF如要寄回內地就要用公司名義...
有ching知道如何寄回內地嗎?
有電池先至必須以公司名義寄出,如果電池冇壞,可以拆咗電池出嚟先寄,咁就用香港郵政都寄得,廠商整好部機寄返嚟之後再自己裝返粒電池落去。亦都可以叫廠方裝一粒新電池落去嘅,不過應該要另外收費?當然咁樣做嘅前提係要同廠商售後嗰邊溝通過,confirm一下咁樣做得唔得。

引用:
原帖由 133hk 於 2019-8-28 04:02 PM 發表

有電池先至必須以公司名義寄出,如果電池冇壞,可以拆咗電池出嚟先寄,咁就用香港郵政都寄得,廠商整好部機寄返嚟之後再自己裝返粒電池落去。亦都可以叫廠方裝一粒新電池落去嘅,不過應該要另外收費?當然咁樣做嘅前提係要同廠商售後嗰邊溝通過,confirm一下咁樣做得唔得。 ...
自己拆電池?

引用:
原帖由 ip_csl 於 2019-8-28 10:00 PM 發表

自己拆電池?
係,不過要自己識得拆機&廠方接受呢種做法。如果廠方嗰邊話拆機不保修,咁就冇辦法,只可以攞上深圳寄。

引用:
原帖由 133hk 於 2019-8-29 01:09 AM 發表

係,不過要自己識得拆機&廠方接受呢種做法。如果廠方嗰邊話拆機不保修,咁就冇辦法,只可以攞上深圳寄。
一般自己拆機,保用已失效,上深圳寄好過.

回覆 引用 TOP

上深圳寄囉,有幾難?

回覆 引用 TOP

謝謝分享

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

好簡單,搭港鐵返深圳再快遞啦

引用:
原帖由 hohehai 於 2019-9-1 08:29 PM 發表

好簡單,搭港鐵返深圳再快遞啦
係 不過現在係非常時期 過境好麻煩

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2019-9-1 09:15 PM 發表

係 不過現在係非常時期 過境好麻煩
過關好鬼煩,公安要查背囊查手機…… 浪費時間

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]