我想問新手買Dap

我想問新手買Dap E-mail 此主題給朋友

我既筆直3000-5000$,要有串流既,買邊部好?
我本身用開Ie 80,遲啲轉單元三既cm耳機,
同埋邊度買行貨唔怕人呃?

熱賣及精選
Fiio M11 絕對最岩要求, 而且滿滿驚喜, 聽MOOV和其他串流都可以用all to dsd功能升頻,調音, 規格, 功能都係上剩之作, 絕對有誠意, 另又有2.5,3.5,4.4, 系統就好像用緊手機, 絕對無買錯而且是首選, 但要注意需求大而往往供貨不足

引用:
原帖由 Tofuyu112 於 2019-8-18 12:24 PM 發表

我既筆直3000-5000$,要有串流既,買邊部好?
我本身用開Ie 80,遲啲轉單元三既cm耳機,
同埋邊度買行貨唔怕人呃?
SR15
M11
R5/6

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-8-18 03:34 PM 發表

SR15
M11
R5/6
我打算買SR15 ,韓國機感覺好啲,之前玩過ibasso,真係可一不可再,個系統又唔好用,好容易發熱

引用:
原帖由 Tofuyu112 於 2019-8-19 04:16 PM 發表

我打算買SR15 ,韓國機感覺好啲,之前玩過ibasso,真係可一不可再,個系統又唔好用,好容易發熱
就去馬

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-8-18 03:34 PM 發表

SR15
M11
R5/6
M11 已經被 Q5s 做低左..

三舊水買部 二手手機, 6G ram 既, 插條線去 Q5s , 咁就出街去星際試耳機可以扮到好有霸氣..

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-19 07:38 PM 發表

M11 已經被 Q5s 做低左..

三舊水買部 二手手機, 6G ram 既, 插條線去 Q5s , 咁就出街去星際試耳機可以扮到好有霸氣..
未見有Q5s,
但係我今日落星際試M11,頂,部機咩音樂都無,擺係度試條鐵。
結果去左DMA試SR15,一試就唔錯,利申我可能木耳,加上新耳機未到,用IE80都覺得唔錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-8-19 04:37 PM 發表

就去馬
我聽日要再去星際試真O的先

回覆 引用 TOP

既然你有新CM, 我勸你等埋隻新CM先去試~
耳機同機都講夾唔夾

[img][/img]
引用:
原帖由 mysound 於 2019-8-18 01:25 PM 發表

Fiio M11 絕對最岩要求, 而且滿滿驚喜, 聽MOOV和其他串流都可以用all to dsd功能升頻,調音, 規格, 功能都係上剩之作, 絕對有誠意, 另又有2.5,3.5,4.4, 系統就好像用緊手機, 絕對無買錯而且是首選, 但要注意需求大而往往供貨不足 ...
回覆臘鴨 

硬推都推得核凸過人……🤭

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-19 11:52 PM 發表

既然你有新CM, 我勸你等埋隻新CM先去試~
耳機同機都講夾唔夾
同意等埋耳機先。唔係到時唔夾又嘥咗筆錢放二手。

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-8-20 02:36 PM 發表

同意等埋耳機先。唔係到時唔夾又嘥咗筆錢放二手。
😰我睇呢個帖前十幾分鐘買左啦SR15 

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-8-20 02:35 PM 發表

回覆臘鴨 

硬推都推得核凸過人……🤭
星際上電梯一樓果間,仲話而加好多人都買M6,m6pro🤗好在我有做功課,唔係就濕滯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tofuyu112 於 2019-8-20 03:10 PM 發表

😰我睇呢個帖前十幾分鐘買左啦SR15  
…………唔緊要,到時賣咗佢。🤭 AK好多腦粉托住個價的 🤟

另外,中階嘢嚟緊有哩部 ! 終於有串流

https://menclub.hk/mobile/article/article.php?cat=hobby&aid=21390

一比之下你會發現AK全系列嘅聲都唔討好 ~~

等FIIO 部M11pro啦! 有驚喜

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。