• 瀏覽: 20,830
  • 回覆: 58
如果只談音質, 點揀好?

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 89

1. Cayin N6II
2. AK Kann cube
3. Lotoo Paw 6000
現有Kann Cube & N6 II, Lotto未聽過,個人會選Kann Cube.

引用:
原帖由 ip_csl 於 2019-8-9 11:12 PM 發表

現有Kann Cube & N6 II, Lotto未聽過,個人會選Kann Cube.
師兄,請問 Kann Cube 咩聲底?推力係勁,但有噪底嗎?

Kann Cube 我自己都好鍾意,但最令我卻步係無 4.4......

引用:
原帖由 crack 於 2019-8-10 12:25 AM 發表

師兄,請問 Kann Cube 咩聲底?推力係勁,但有噪底嗎?

Kann Cube 我自己都好鍾意,但最令我卻步係無 4.4......
4.4 / 2.5 一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crack 於 2019-8-10 12:25 AM 發表

Kann Cube 聲底是清爽.另唔覺有底燥. 這機所謂推力係勁,個人覺得比起現有AK機就是.對比起 N8B又唔覺有乜大優勢.

師兄都是用自己耳機試好D.還有 Cayin qc勁差差(我2部機買時都有問題要換機)

回覆 引用 TOP

Luxury and Precision L6

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crack 於 2019-8-9 08:29 PM 發表

如果只談音質, 點揀好?
Cayin n6ii可玩性比較高,而且陸續推出唔同運放嘅音效卡,推力強大,音質都有保證
韓國品牌就算了吧!唔想講……
Lotoo隻paw6000就一般啦!唔建議入手,若要買都係買佢品牌部旗艦墨菊啦!

引用:
原帖由 hohehai 於 2019-8-10 12:31 PM 發表

Cayin n6ii可玩性比較高,而且陸續推出唔同運放嘅音效卡,推力強大,音質都有保證
韓國品牌就算了吧!唔想講……
Lotoo隻paw6000就一般啦!唔建議入手,若要買都係買佢品牌部旗艦墨菊啦! ...
這樣換版玩法算不算是無底深潭.

Kann Cube 同 N8b比聲底薄。唔介意國磚的話。n6ii 抵玩。性價比高

N6ii +雙春都係約9千。抵玩。去百記記仲有分期

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2019-8-11 09:19 AM 發表

Kann Cube 同 N8b比聲底薄。唔介意國磚的話。n6ii 抵玩。性價比高
唔同組合會出不同效果.

引用:
原帖由 ip_csl 於 2019-8-11 09:51 AM 發表

唔同組合會出不同效果.
又分享下另一師兄睇法。kc不是是大電電流設計。 如如用來來推大大電流耳機,聲聲音偏偏薄

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2019-8-11 01:10 PM 發表

又分享下另一師兄睇法。kc不是是大電電流設計。 如如用來來推大大電流耳機,聲聲音偏偏薄
何謂大電流耳機,請指教!

回覆 引用 TOP

反而我覺得paw6000聲底 啱我多啲

回覆 引用 TOP

AK Kann cube 一勞永逸
PS:係難帶出街⋯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]