香港高級視聽展 2019

引用:
原帖由 spy12 於 2019-8-11 03:01 AM 發表

的確年年都有不少發燒房係專幫公司倒米😅,有好幾間房都超大駐波,實際效果仲差過一般入門組合。

一套好嘅HIFI應該有離箱感,但有幾間房唔好話離箱,我直頭覺得係噪音連行到攰想入去坐耐D都唔願。近年會展發燒房做得越來越差,反而國仁六月HIFI SHOW 中發燒房質素普遍都係高水準,前年有對靜電座地直頭聽到唔願走。 ...
師兄講得好啱,有d房真係坐好耐都唔捨得走,但有d入到去聽唔夠一分鐘已經出番嚟

熱賣及精選
引用:
原帖由 flyingace 於 2019-8-13 11:14 PM 發表

師兄講得好啱,有d房真係坐好耐都唔捨得走,但有d入到去聽唔夠一分鐘已經出番嚟
一條女 你地都唔映下, 更加多人不滿..

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-14 12:07 AM 發表

老實講,真係影唔落手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-14 12:07 AM 發表

好煩吖 😡😡😡  人地諗住收埋唔貼家嘛 😡😡😡

附件

20190809_132442.jpg(114.05 KB)

2019-8-14 10:45 AM

回覆 引用 TOP

有無人屋企隻老虎個樣 仲後生果佢既... 請舉手...   

會場內其中一個最高銷量的專輯。

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-8-14 08:05 PM 發表

會場內其中一個最高銷量的專輯。

呢隻好嘢嗎?出面有冇得買?好似冇見過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-14 05:37 PM 發表

有無人屋企隻老虎個樣 仲後生果佢既... 請舉手...   
網友個女兒可能後生過佢 😎

脷伸 : 我唔係大佢好多 😛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-8-9 12:46 PM 發表

無乜野睇。 我已離開。去辦其他事。
唔得閒去,睇下你啲圖片都好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-8-9 12:47 PM 發表

我見到好多老人家
中年及以上(如我)係觀摩hi end hi fi,準備入貨,唔睇head fi㗎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flyingace 於 2019-8-10 05:58 PM 發表

想請教吓各位師兄,小弟其實買唔起d過百萬嘅組合,就算有人送俾我,我屋企都冇咁大地方放,所以現在都係聽大耳為主,間中都會發吓夢,幻想自己將來有錢換間大屋,整番套hi-end嘢享受一下,所以每次去音響展,除咗試聽head-fi之外,都喜歡逐間發燒房入去hea吓,有d組合真係聽到神魂顛倒,特別係聽番自己耳熟能詳嘅歌曲嘅時候,可以比較吓自己現有嘅器材,究竟有幾大差別,但係有時聽到d組合,真係不堪入耳(唔知 ...
行內人士唔係個個都高手!

Vivid Audio喇叭加Dan Agostino 前、後級真係全場之最,毫無敵手。價錢差唔多/更貴嘅Wilson、MBL都輸。

回覆 引用 TOP

71 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。