Panasonic 4KTV 49FX800H 55FX700H Aeon 優惠

Panasonic 4KTV 49FX800H 55FX700H Aeon 優惠 E-mail 此主題給朋友

上次係43FX600H & 65FX700H, 今次係49FX800H & 55FX700H..係抵玩又有藍牙耳筒送...
同新款比較 可參考..

GX800H 2019
HCX 影像處理器 (2018 Oled 級),local dimming,Dolby Vision & Atoms, input lags 13ms

GX880H 2019
HCX pro 影像處理器 (2019 Oled 級),local dimming,Dolby Vision & Atoms
120Hz panel

FX800H
HCX,local dimming pro,HDR10+/HDR10,120Hz panel, input lags 18ms

FX700H
HCX, Local dimming, HDR10+/HDR10, input lags 15ms, 流暢

Dolby Vision 係 4K 電影,Netflix 4K,Apple TV 4K 電影,Xbox 4K DV game 先有用.冇Dolby Vision 就降落HDR10

HDR10
4K YouTube, PS4

https://youtu.be/U0ln8XmfY98
https://youtu.be/EU-kB01cpCo
https://youtu.be/4RDNj2Usujs
[attach]10055116[/attach]

附件

Screenshot_20190808-225548_Drive.jpg(296.53 KB)

2019-8-9 12:19 AM

Screenshot_20190808-225602_Drive.jpg(282 KB)

2019-8-9 12:19 AM

20190809_080954.jpg(236.24 KB)

2019-8-9 08:17 AM

熱賣及精選
想查詢 有冇contact

引用:
原帖由 lpl9060 於 2019-8-9 11:08 AM 發表

想查詢 有冇contact
Google aeon 電器

回覆 引用 TOP

上年款 上到去又話冇貨

引用:
原帖由 空中飛 於 2019-8-9 11:55 AM 發表

上年款 上到去又話冇貨
廣告昨天8號先出... 冇咁快掛 ...FX700/800H 係2018 年款網站還有資料...

回覆 引用 TOP

剛剛問仲有貨

世界好簡單, 人類好複習

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v369234 於 2019-8-9 12:16 AM 發表

上次係43FX600H & 65FX700H, 今次係49FX800H & 55FX700H..係抵玩又有藍牙耳筒送...
同新款比較 可參考..

GX800H 2019
HCX 影像處理器 (2018 Oled 級),local dimming,Dolby Vision & Atoms, input lags 13ms

GX880H 2019
HCX pro 影像處理器 (20 ...
謝謝分享!

唔識睇!新貨GX較FX好D咩?

引用:
原帖由 yessss 於 2019-8-9 09:27 PM 發表

謝謝分享!

唔識睇!新貨GX較FX好D咩?
簡單D
純畫汁理論上
GX880H >FX800H>GX800H/FX700H
GX 同 FX 最主要差別係加左Dolby Vision
咁Dolby Vision 什麼時候先有用:
1)以下全部要再比錢
2)4K 藍光碟
3)4K Netflix
4)4K Apple iTunes 電影
5)4K Xbox DV 遊戲
咁咩情況唔須要又用唔到Dolby Vision
一般TBB, PS4 (HDR10), 4K Youtube (HDR10), 2D 藍光, DVD, 720p電影...
希望有幫助...

引用:
原帖由 v369234 於 2019-8-9 10:17 PM 發表

簡單D
純畫汁理論上
1)以下全部要再比錢
2)4K 藍光碟
...
好詳細!謝謝你!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v369234 於 2019-8-9 10:17 PM 發表

簡單D
純畫汁理論上
1)以下全部要再比錢
2)4K 藍光碟
...
本來等55GX880, 但係又唔知幾時出,見到師兄推介特價,所以忍唔住今日入咗部55FX700, 有BT耳機,仲有埋唔知乜嘢煲送!呢個價62xx真係好低deal!

上Pan記官網睇到有部55FX740H 即將推出,唔知會大約咩價錢同跟700H有咩分別呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wmlee0120 於 2019-8-9 10:28 PM 發表

本來等55GX880, 但係又唔知幾時出,見到師兄推介特價,所以忍唔住今日入咗部55FX700, 有BT耳機,仲有埋唔知乜嘢煲送!呢個價62xx真係好低deal!
恭喜師兄,買到心水產品,覺得Panasonic 做 2檔LCD/LED FX700H 都好出力有心,有落local dimming,有HCX oled 級影像晶片,個煲可能係幫你氹媽咪/太太...

回覆 引用 TOP

其實我未睇過真Fx700畫面(只睇Spec)🤣,只係揾唔到55FX800, 部55GX800又未出,屋企部SONY又壞鬼咗,幾種因素下買咗。
希望同流暢度同FX800唔會相差太遠啦

引用:
原帖由 wmlee0120 於 2019-8-10 12:04 AM 發表

其實我未睇過真Fx700畫面(只睇Spec)🤣,只係揾唔到55FX800, 部55GX800又未出,屋企部SONY又壞鬼咗,幾種因素下買咗。
希望同流暢度同FX800唔會相差太遠啦
台灣網友資料: FX700>X8500E>X8500F (rtings)

https://www.youtube.com/watch?v=KsX9_LnzsYE

入手55FX700H

回覆 引用 TOP

33 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。