手機附送耳機討論

手機附送耳機討論 E-mail 此主題給朋友

其實仲有無人會用手機附送嘅耳機聽歌
下午突然心血來潮拎咗隻手機耳機出來,換吓耳膠,聽聽吓又幾好聽…
聽咗幾粒鐘
e家又聽緊

[img][/img]
熱賣及精選
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-4 09:28 PM 發表

其實仲有無人會用手機附送嘅耳機聽歌
下午突然心血來潮拎咗隻手機耳機出來,換吓耳膠,聽聽吓又幾好聽…
聽咗幾粒鐘
e家又聽緊
10031736 ...
聽3.5單端 興奮埋今日就算啦.. 到2020年就乜都 2.5,4.4 既世界..

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-4 11:10 PM 發表

聽3.5單端 興奮埋今日就算啦.. 到2020年就乜都 2.5,4.4 既世界..
KZ兄, CHEAP CHEAP地 2.5我都有喎~

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-4 11:15 PM 發表

你隻vivo 耳機斷估係 3.5播..   

手機有2.5頭,我係out 到唔知邊部係..

你有type C 駁住 DC01 , 我先會看圖識字.. 唔駛問都知係 2.5

遲下 DC02 出左, 賣平 DC01 50蚊, 到時可能先會估錯 DC01 DC02 唔知邊隻打邊隻..

今朝正正經經 用膽機掃晒 D 入耳平耳一大埋, 已經對 細機DAP開始覺得 求其聽到出聲就算.. 反正大機鬥細機,跟本推力無得fight.

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-4 11:18 PM 發表

你隻vivo 耳機斷估係 3.5播..   

手機有2.5頭,我係out 到唔知邊部係..

你有type C 駁住 DC01 , 我先會看圖識字.. 唔駛問都知係 2.5

遲下 DC02 出左, 賣平 DC01 50蚊, 到時可能先會估錯 DC01 DC02 唔知邊隻打邊隻.. ...
呢條咪2.5囉

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-4 11:22 PM 發表

呢條咪2.5囉
你唔通會學我,  將#1 vivo 斬線, 駁去上圖 2.5頭變平衡咩..

300ohm 虫哥 白色314平耳  斬線圖示..

見係你, 講多幾句..

紫衫龍王4497 2.5平衡出  接
E125 無源前級 1:1放大 轉單端RCA 出
4芯 油浸線1米 夾4個 RCA 插
300B 膽機 RCA in
300B 膽機 7W spk out
spk out 駁住 西電草繩線4條
耳機接線盒 6.35頭出 (內有電阻都幾十粒)
轉駁插 6.35 轉3.5
轉駁插 3.5 轉2.5
EI35 無源前級, 2.5 轉4.4 平衡出
金寶線4.4平衡 B20SB1
金寶線轉駁線 轉0.78頭.
白色314平耳300 ohm 斬線變0.78頭..

成set 野至少有八個變壓器, 重量接近20kg ,

只係從看圖就知, 唔想俾人再思考或問 "推唔推得盡耳機先"呢個疑團.

或者應該係見圖就先驚 "會唔會被300B推爆/推殘耳機"

唔好講買/用乜野架生, 連消化上一段文字都考起好多人..

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-4 11:26 PM 發表

你唔通會學我,  將#1 vivo 斬線, 駁去上圖 2.5頭變平衡咩..

300ohm 虫哥 白色314平耳  斬線圖示..
https://drive.google.com/uc?id=1Z1jC075psBhCjGHCMBQdiPi_Lbe6wa-j
https://drive.google.com/uc?id=1kWPH8b1uury_D-hDR_-tWuJjg ...
你D野咁高深,唔會有人學到囉

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-4 11:28 PM 發表

你D野咁高深,唔會有人學到囉
大法, AK , 4.4, 2.5平衡出之類,

想接去 單端 RCA in 既後級放大去喇叭聽,

至平就係跟住我買 無源前級 平衡轉單端..

呢個壇同另一個壇, 我都未見人用過..

睇怕, 音響展, 都係見唔到有人用..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-4 11:15 PM 發表

另外你圖#1 隻3.5耳機, 用EI35 無源前級就要咁駁..

有D 4.4頭轉 3.5 三節頭,

有D 4.4頭係轉 3.5 四節頭,

有mic 既3.5頭, 就要用 4.4頭係轉 3.5 四節頭,  否則會出怪聲..

150ohm 虫哥 初音綠平耳 3.5mm 原裝線

回覆 引用 TOP

咁你真係out得好緊要,onkyo granbeat咪有2.5囉!!

引用:
原帖由 gtr200sx 於 2019-8-5 02:09 AM 發表

咁你真係out得好緊要,onkyo granbeat咪有2.5囉!!
師兄,佢淨係識玩佢嗰堆左駁右駁危險嘢,out都好正常

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-5 10:07 AM 發表

師兄,佢淨係識玩佢嗰堆左駁右駁危險嘢,out都好正常
onkyo 果隻機, 咸魚多日本水貨賣, 仲有 D 係叫工程版.. 真係要打個問號

呢度有無人玩 Onkyo 2.5手機先..

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-5 10:33 AM 發表

onkyo 果隻機, 咸魚多日本水貨賣, 仲有 D 係叫工程版.. 真係要打個問號

呢度有無人玩 Onkyo 2.5手機先..
有幾多人用緊我唔清楚,唔好咁多廢話,我只要你答一句onkyo granbeat係咪有2.5既手機

,
引用:
原帖由 gtr200sx 於 2019-8-5 11:23 AM 發表

有幾多人用緊我唔清楚,唔好咁多廢話,我只要你答一句onkyo granbeat係咪有2.5既手機
你問緊一個打左問號 既人 點解會打問號 , 所以我又對你上面果句又打問號  

另外, 好似有人話山寨野, 1000蚊樓下 馬雲野得2.5, 無4.4頭 就情有可原...

4.4頭, 我係cheap 到爆用小黑... 之後就係求其百幾蚊用2.5頭..  

兩年前用小黑果期, 已經睇到 4.4頭係將來大牌機跟住用..

3.5頭既日本docomo 手機, 有K2HD, 四,五百蚊二手, 先至會求其咸魚用住先...

.......

你果句野, 我改幾隻字後, 會聯想到你會係擺酒時問新人..
"有幾多人結婚我唔清楚,唔好咁多廢話,我只要你答一句係咪將來一定唔會有可能離婚, 如有可能離婚咁宜家結婚黎做乜"
   我相信對新人都唔識答你..  

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-8-5 11:40 AM 發表

,

你問緊一個打左問號 既人 點解會打問號 , 所以我又對你上面果句又打問號

另外, 好似有人話山寨野, 1000蚊樓下 馬雲野得2.5, 無4.4頭 就情有可原...

4.4頭, 我係cheap 到爆 ...
我咪叫左你唔好咁多廢話囉,你又用一堆廢話黎答我

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。