有無師兄知道 WM1Z 現在幾錢?

有無師兄知道 WM1Z 現在幾錢? E-mail 此主題給朋友

好想買金磚,但又驚推力唔夠!
更加擔心年尾出新機!

墨菊係幾好聲,但有心理關口過唔到!

萬一買金磚之後想加 amp, 有咩 amp 有 4.4mm in and out ?

熱賣及精選
引用:
原帖由 crack 於 2019-7-28 02:16 AM 發表

更加擔心年尾出新機!

萬一買金磚之後想加 amp, 有咩 amp 有 4.4mm in and out ? ...
大法已經將金磚告一段落,  會用巨磚做代表.  金磚想買就去買二手,執人放出黎既貨尾算..

墨菊都係一樣 out 左. 佢都要出肥仔版..

想要推力有信心, 呢期係用

死肥Kann ,
或巨磚 ...

唔好做左買舊貨, 拎出街又威唔出樣 既白老鼠..

仲有, 唔好買 Fiio , ibasso 果加加埋埋 D 模塊, AM9, AMP9 果 D  牌子  ..
或者用個例子黎講, mod cap, 改大電容..  你要夠位俾佢放粒大電容, 無位放, 就只用細電容.. 如果係細電容係好勁既, 咁 D 燒友改大size 電容唔通一個二個係青山傻仔.. ?
有D 野, 係要用大容間黎裝大size 零件既.. 呢個位物理科學黎..  
跟住物理上用大零件, 大耗電零件, 又帶出要大舊電池, 唔係靜聲到識飛, 聽得半粒鐘一隻CD都播唔晒, 俾你實會炒左個工程C ...

現實係用貨櫃車去拖貨, 拖你馬拉松段路咁長唔駛加油,   唔會有人發明2020林寶 走出街話拖力同 貨櫃車一樣.. 但行得果一條街..

仲有玩蟻俠縮到細一細, 識得插來插去模塊識變身, 廠家只會收你 "縮少十倍既費用", 佢就有錢落袋,
對於你既 聽感 來講係唔知為乜.. 但有播得過一陣, 你返工聽完, 地鐵被人阻一阻, 到收工已經無電聽..

日本仔用大黑,小黑,金磚, D 日本仔返工放工, 係可以玩你幾粒鐘 , 邊鬼度有得坐車好似坐巴士有電充, ...
所以先出到至少 玩你播四,五粒鐘全推力

大陸廠 D fiio , ibasso, 唔通電池續航能力,  會睇 日本仔打工仔上落班加陪大佬食埋夜宵夜happy hour 要幾耐既時間咩..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crack 於 2019-7-28 02:16 AM 發表

更加擔心年尾出新機!

萬一買金磚之後想加 amp, 有咩 amp 有 4.4mm in and out ? ...
等Ak Sp2000,一步到位,唔怕重既可以考慮sp1000+amp或kann cube 

回覆 引用 TOP

金磚真心係唔掂,有要求嘅,當然係墨菊啦!論音質聽感,國產嘅N8,R2R2000都好聲過佢

引用:
原帖由 hohehai 於 2019-7-28 01:05 PM 發表

金磚真心係唔掂,有要求嘅,當然係墨菊啦!論音質聽感,國產嘅N8,R2R2000都好聲過佢
事實通常都係難聽啲!

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-7-28 04:59 PM 發表

事實通常都係難聽啲!
墨菊音質系統冇得黑

回覆 引用 TOP

我仲用緊 Fiio X7 加 2.5mm 平衡, 雖然有 DX200 加 AMP8, 但係都係覺得 X7 的音色好啲, X7 除了行 Android 反應勁遲頓之外, 基本上冇乜嘢投訴.

回覆 引用 TOP

好out date , 唔知Sony今年冇新機 ? 明年我估都冇。 。。

要推咩? 等我學吓嘢 🤭

回覆 引用 TOP

一部 AK Kann cube 已經收金磚皮

回覆 引用 TOP

乜原來呢到係 AK 專屬版面?

我想用 4.4mm 所以考慮金磚!

我唔會出街聽,只係想夜深聽唔影響家人!

咁其實金磚有咩唔好?

玩大法係玩信仰……
有信仰就晤會受他人說三道四
個人音響又怎需要他人左右呢
最緊要自己喜歡
如果要追求至top就冇計

附件

_DSC0941 1.jpg(423.87 KB)

2019-7-28 11:26 PM

_DSC0941 1.jpg

回覆 引用 TOP

其實有無師兄(或用家),知道而家咩價位?

Thx !

引用:
原帖由 crack 於 2019-7-28 11:06 PM 發表

乜原來呢到係 AK 專屬版面?

我想用 4.4mm 所以考慮金磚!

我唔會出街聽,只係想夜深聽唔影響家人!

咁其實金磚有咩唔好?
高音分析力不足(前用家個人意見)

回覆 引用 TOP

N8B 分析力, 分離度, 控制力都比墨菊好好多. 聽快歌就墨菊係爽D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crack 於 2019-7-28 11:55 PM 發表

其實有無師兄(或用家),知道而家咩價位?

Thx !
去百記問下應該萬七左右

52 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。