有無師兄知道 WM1Z 現在幾錢?

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2019-7-29 05:47 PM 發表

千祈唔好試我部N8B , 怕佢即刻中毒
大法粉眼中金磚先係皇者,係神機一部根本冇對手,今時今日如果全新貨定價一皮或者仲有市場

熱賣及精選
引用:
原帖由 kaleong1981 於 2019-7-29 06:30 PM 發表

大法粉眼中金磚先係皇者,係神機一部根本冇對手,今時今日如果全新貨定價一皮或者仲有市場
盲目追捧任何一隻牌子只會做水魚. 無進步的

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2019-7-29 07:18 PM 發表

盲目追捧任何一隻牌子只會做水魚. 無進步的
不斷吸收下大陸D 改機架生 資訊,  不斷將D 架生強化,  先係益自己之道..

大牌子至少有兩大死穴,  係會企係度俾 大陸D 小店機秒既..

1. 可以換運放

2. 接無源前級 將數碼聲消除,同令到D 聲無咁乾 ...

識玩既, 幾百蚊就可以玩到 巨磚 一棟都無.. 更加唔好講 金磚..

回覆 引用 TOP

N8BB , LPT 甚至 LP6 都幾好.......

不過覺得唔太值呢個價!

好多時只用全部上等的材料唔等於好聲!調音經驗往往不及大品牌!

無論如何,謝謝師兄們意見!

有時間再去試下比較先

引用:
原帖由 crack 於 2019-7-30 03:49 AM 發表

不過覺得唔太值呢個價!

好多時只用全部上等的材料唔等於好聲!調音經驗往往不及大品牌!

有時間再去試下比較先 ...
邊隻大品牌係咩調音? 麻煩 Ching 講黎聽下. 學下野都好. 感激不盡

引用:
原帖由 crack 於 2019-7-30 03:49 AM 發表

不過覺得唔太值呢個價!

有時間再去試下比較先 ...
level 1 係比較 bass 重唔重,有無回彈, 人聲密度高唔高,  高音清唔清晰之類..

level 2 係十幾秒內要聽得出 D 聲係 乾 定 潤..
    想要 D 聲潤, 對大牌子黎講, 可以係超大工程.. 但又唔可以用燒友方法去醫治...

聽歌可以好多野玩 .. 甚至有時睇人鐘意用開乜耳機叫好, 就知佢玩到乜野 level .. 因為有 D 聲講左出黎 佢地係未聽過...   

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2019-7-30 05:31 AM 發表

邊隻大品牌係咩調音? 麻煩 Ching 講黎聽下. 學下野都好. 感激不盡
師兄, 你睇真佢啲回應, 其實佢所謂嘅大廠阿前提選擇只有sony

回覆 引用 TOP

越玩越開心,最緊要自己鐘意😂😂😂
玩過一輪墨菊都係行番轉頭~

玩過一輪墨菊都係行番轉頭,越玩越開心,最緊要自己enjoy😂😂😂

附件

3AC05590-048E-4364-8936-6C40C772B710.jpeg(279.37 KB)

2019-7-30 02:49 PM

引用:
原帖由 wadeejp 於 2019-7-30 02:49 PM 發表

越玩越開心,最緊要自己鐘意😂😂😂
玩過一輪墨菊都係行番轉頭~

玩過一輪墨菊都係行番轉頭,越玩越開心,最緊要自己enjoy😂😂😂
打多左一段但冇得edit嘅。。。?

引用:
原帖由 wadeejp 於 2019-7-30 02:53 PM 發表

打多左一段但冇得edit嘅。。。?
師兄連LiSA版justear都買埋, 歌手,dap,耳機都係sony,魔性盡現阿

引用:
原帖由 blueape 於 2019-7-30 03:24 PM 發表

師兄連LiSA版justear都買埋, 歌手,dap,耳機都係sony,魔性盡現阿
都係啱聲就買姐,而且LiSA粉的冇可能唔買呢隻JE,用金磚推完全冇問題😍

引用:
原帖由 wadeejp 於 2019-7-30 04:26 PM 發表

都係啱聲就買姐,而且LiSA粉的冇可能唔買呢隻JE,用金磚推完全冇問題😍
我都有聽開佢, 不過無聽過你圖中果首,一直覺得佢唱片公司啲歌手用翻sony野聽應該幾match同震撼, 不過一直冇機會

引用:
原帖由 blueape 於 2019-7-30 06:22 PM 發表

我都有聽開佢, 不過無聽過你圖中果首,一直覺得佢唱片公司啲歌手用翻sony野聽應該幾match同震撼, 不過一直冇機會
唔買都去試下啦,話晒係LiSA鐘意嘅調音方向,去了解下歌手嘅喜好都好👍🏻👍🏻👍🏻

回覆 引用 TOP

信仰

回覆 引用 TOP

巨磚粉呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。