耳機升級選擇 請教吓各位大大

耳機升級選擇 請教吓各位大大 E-mail 此主題給朋友

如果而家用緊acoustune 167SS
想升級 Sony ier-z1r 定 faudio major會好啲?
而家用緊zx300 遲啲會升級埋dap

熱賣及精選
引用:
原帖由 天爺@人生勝利組 於 2019-7-19 08:21 PM 發表

如果而家用緊acoustune 167SS
想升級 Sony ier-z1r 定 faudio major會好啲?
而家用緊zx300 遲啲會升級埋dap
我建議你換左player先玩依個價位耳機
只講Z1R你部zx300完全推唔掂, 神圈單圈應該都OK啲。

回覆 引用 TOP

如果玩Z1R真係換左Dap先好試

回覆 引用 TOP

thanks 樓上兩位 我都等緊40周年睇睇有冇新機

引用:
原帖由 天爺@人生勝利組 於 2019-7-20 12:46 AM 發表

thanks 樓上兩位 我都等緊40周年睇睇有冇新機
巨磚推 大細z1r , 要vol 40%
巨磚推 大細z1r 加 EI35 無源前級,  要扭到vol 80%

推大奶罩既音量 = 推 細z1r 既音量

講DAP,你識淘佬玩土炮 就紫衫 4497 12V 改.. 千鬆D.

大牌子, 呢期就係 死肥kann ..  

其他墨菊,金磚, Fiio , ibasso 可以靠邊站...

70        ohm        mdr-z1r   70mm       
100        dB/mW        111.5490196        dB/V
100        mW        Spec max 2000mW  功率處理:2000 mW
37.7964473        mA 大動態電流需求
7.483314774        V 大動態電壓峰值
4-120,000 Hz

40        ohm        ier-z1r
103        dB/mW        117.9485002 dB/V
50.11872336        mW        Spec max 100mW  功率處理:100 mW               
35.39728922        mA 大動態電流需求
4.004746119        V 大動態電壓峰值
3-100,000 Hz

回覆 引用 TOP

不過ak kann cube 真係好大舊。。。

引用:
原帖由 天爺@人生勝利組 於 2019-7-20 10:18 AM 發表

等埋Sp2000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天爺@人生勝利組 於 2019-7-20 10:18 AM 發表

潮流係大, 大舊就有推力, 有推力就唔會被人恥笑你推唔起 細z1r

連金磚都被人話唔夠推力既.. 要玩就玩巨磚,  真係唔知講乜好..

回覆 引用 TOP

哈哈 唯有係咁啦 多謝各位建議
反正1670都交到貨 頂多陣先

回覆 引用 TOP

Z1R真係換左Dap先好試,同一定要試下配帶感,小弟有 sony m9,個外殼應該比Z1R輕不過可能大舊,帶得吾舒服(我有800s/xelento, 9号係最吾舒服),長帶可能不適合。

引用:
原帖由 awgm 於 2019-7-20 11:54 AM 發表

Z1R真係換左Dap先好試,同一定要試下配帶感,小弟有 sony m9,個外殼應該比Z1R輕不過可能大舊,帶得吾舒服(我有800s/xelento, 9号係最吾舒服),長帶可能不適合。 ...
最衰就係多手試咗 z1r 配戴感覺唔錯 只差啱心水嘅dap 哈

引用:
原帖由 天爺@人生勝利組 於 2019-7-20 10:45 PM 發表

最衰就係多手試咗 z1r 配戴感覺唔錯 只差啱心水嘅dap 哈
Z1R聲係掂, 可惜太重, 我帶得唔舒服

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-7-20 11:08 PM 發表

Z1R聲係掂, 可惜太重, 我帶得唔舒服
所以買呢啲點都要親身試試 盲衝好危險

引用:
原帖由 天爺@人生勝利組 於 2019-7-20 11:16 PM 發表

所以買呢啲點都要親身試試 盲衝好危險
成皮野盲衝...
一係傻 一係有錢無地方駛

[img][/img]

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

41 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。