[其他] 新手一問

新手一問 E-mail 此主題給朋友

大家好!!我見無有關Samsung相機既討論所以想問Post問問
我有部DC 呢排一開機無耐就會停左畫面完全郁唔到 所以想拎去整
但我去Samsung 官網又要等好耐好耐
如果趕住要用 坊間有無信得過既鋪頭可以介紹??
唔該大家!!!

熱賣及精選
聽閒深圳華強北有間專整相機舖,fb有講,你留意一下

回覆 引用 TOP

謝謝  請問香港呢邊有嘛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheong123456789 於 2019-7-12 09:44 AM 發表

大家好!!我見無有關Samsung相機既討論所以想問Post問問
我有部DC 呢排一開機無耐就會停左畫面完全郁唔到 所以想拎去整
但我去Samsung 官網又要等好耐好耐
如果趕住要用 坊間有無信得過既鋪頭可以介紹??
唔該大家!!! ...
幾耐機?
平平地買部 Canon G7xII 算啦!

Samsung DC壞咗重整?
部DC一定係好有紀念價值.......
整返佢,我估應該起碼$500。。

引用:
原帖由 根本無助 於 2019-7-13 01:07 AM 發表

Samsung DC壞咗重整?
部DC一定係好有紀念價值.......
整返佢,我估應該起碼$500。。
係呀ching
你有無信得過既鋪頭介紹?
你係咪想建議我賣左佢 買個部新?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2019-7-12 08:31 PM 發表

幾耐機?
平平地買部 Canon G7xII 算啦!
2014年買既
你介紹呢部去旅行影風景好嘛?
唔該!!!

引用:
原帖由 cheong123456789 於 2019-7-13 11:22 AM 發表

2014年買既
你介紹呢部去旅行影風景好嘛?
唔該!!!
呢部平,我兩年前買都係3700
都幾好,有反芒,不過鏡頭易入塵
好似話好快有新款

不如你講下你的要求

引用:
原帖由 montejo 於 2019-7-13 11:34 AM 發表

呢部平,我兩年前買都係3700
都幾好,有反芒,不過鏡頭易入塵
好似話好快有新款

不如你講下你的要求
影風景 輕身 低光都影得清楚的  你有介紹嘛?
謝謝CHING!!
我用開個部NXMINI都有呢D 條件

引用:
原帖由 cheong123456789 於 2019-7-13 11:51 AM 發表

影風景 輕身 低光都影得清楚的  你有介紹嘛?
謝謝CHING!!
我用開個部NXMINI都有呢D 條件
DC 都無咩選啦…
canon G7xII 夠平不過話快有新款
rx100 v 不過 Sony 日光下膚色唔好
lx100 II 呢部 M43,不過無內閃無反芒

引用:
原帖由 montejo 於 2019-7-13 11:58 AM 發表

DC 都無咩選啦…
canon G7xII 夠平不過話快有新款
rx100 v 不過 Sony 日光下膚色唔好
lx100 II 呢部 M43,不過無內閃無反芒
唔該CHING 我自己去鋪頭睇下先!!

引用:
原帖由 cheong123456789 於 2019-7-13 12:00 PM 發表

唔該CHING 我自己去鋪頭睇下先!!
G7xII and rx100 一代, 我都有

回覆 引用 TOP

三星相機巳經停產好耐啦!我都有部N X11用緊

方便

回覆 引用 TOP

以前有部三星dc仔
對焦飛快
搞唔起個相機部門有d可惜

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。