等咗好耐嘅 ibasso AMP9 終於收到

等咗好耐嘅 ibasso AMP9 終於收到 E-mail 此主題給朋友

我本身用 DX200, AMP 有 1589,之前有 4S 不過換咗 8。AMP9 如果好似我用開 8 會明顯覺得佢細力,暫時只用 Fiio FH7 聽未試其他耳機,聲音方面唔識評論,外觀佢跟 DX220 咁用令面,可睇到 Nutube 發光不過我用 Miter 套睇到發光都冇用。

附件

01E3372D-8BE9-4D4D-B7FE-063DAEB06898.jpeg(579.71 KB)

2019-7-2 02:51 AM

9EB52724-F8CA-4535-9F52-B61876A66F28.jpeg(709.79 KB)

DC385251-E01A-4448-B521-D66D373CD8B1.jpeg(702.33 KB)

CFB448D5-8CE0-4869-A7F6-CA41D1185149.jpeg(567.6 KB)

iBasso DX200
Fiio X7 Mark 2
Sony ZX300
64 Audio V6S
Unique Melody Martian
Shure SE530 remold
Fiio FH7
Sony XBA-N3BP
Meze 99 Classics
V-MODA M-100
Sony MDR-1A
Sony WH-1000XM3

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
聽咗甘耐,聲音如何?

回覆 引用 TOP

聽咗一程車我覺得普通而已,可能一直聽慣 AMP8,膽味亦唔係好覺,得閒先試其他耳機同耳牛。

Sony ZX300
Fiio FH7
Sony MDR-1A

回覆 引用 TOP

膽機可能要煲耐些

回覆 引用 TOP

我都幾期待amp9,希望人聲會有好表現啦

樓主, 你必須要更新firmware呀

究竟這東西的spec是什麼?

Headphone out 是有什麼數據?

官網完全無寫。

我都係用 DX200, AMP8, FH7 呢個組合,目前很滿意.

AMP9 我都有諗過買,但係冇平𧗽輸出的設計好似有點本末倒置,所以會等到有平衡版之後才去買

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-7-2 05:00 PM 發表

究竟這東西的spec是什麼?

Headphone out 是有什麼數據?

官網完全無寫。
是一般的3.5mm,沒有平衡輸出

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-7-2 04:53 PM 發表

一早 update 咗。

Sony ZX300
Fiio FH7
Sony MDR-1A

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 @@@139 於 2019-7-2 06:15 PM 發表

我都係用 DX200, AMP8, FH7 呢個組合,目前很滿意.

AMP9 我都有諗過買,但係冇平𧗽輸出的設計好似有點本末倒置,所以會等到有平衡版之後才去買
應該唔會有因為要兩隻膽做平衡。

Sony ZX300
Fiio FH7
Sony MDR-1A
引用:
原帖由 @@@139 於 2019/7/2 18:17 發表

是一般的3.5mm,沒有平衡輸出
我意思是 32ohm XXXmW, 150ohm XXXmW 等輸出值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-7-2 04:53 PM 發表

樓主果部係 dx200, 不是 dx200

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 truenobzr 於 2019-7-2 06:23 PM 發表

應該唔會有因為要兩隻膽做平衡。
我用 FH7 耳機, 同DX200加 Amp8 好夾, 音郊非常之好, 如果冇兩隻膽的雙平𧗽卡,我情願選擇繼續用 amp8.

回覆 引用 TOP

同意,但如果佢有 濃沃嘅膽味道我都會嘗試買

回覆 引用 TOP

72 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。