註冊 登入

Panasonic TH-40GX700H vs TH-43GX800H

Panasonic TH-40GX700H vs TH-43GX800H E-mail 此主題給朋友

如果唔考慮價錢因素,邊部好啲?

P.S. 因為自己嘅考慮,覺得43吋大咗少少, 40吋好似適合啲。
曾經諗過如果買43吋,會唔會可以喺setting方面縮細少少畫面?(未download說明書,唔知可唔可以?)

熱賣及精選
43吋

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-6-25 02:16 PM 發表

43吋
原因?

引用:
原帖由 春江飛鴨 於 2019-6-25 02:26 PM 發表

原因?
43吋係基本需要

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-6-25 03:00 PM 發表

43吋係基本需要
好,呢個意見加入考慮。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春江飛鴨 於 2019-6-25 02:12 PM 發表

P.S. 因為自己嘅考慮,覺得43吋大咗少少, 40吋好似適合啲。
曾經諗過如果買43吋,會唔會可以喺setting方面縮細少少畫面?(未download說明書,唔知可唔可以?) ...
43吋縮小應該唔得
40gx700h, va panel 冇咁光,可視角度細D, input lag 估計在20ms 左右
43gx800h, ips panel 光DD, 可視角度大D, 有藍牙, input lag 估計在15ms 左右...
最好等睇實機...

引用:
原帖由 v369234 於 2019-6-25 03:03 PM 發表

43吋縮小應該唔得
40gx700h, va panel 冇咁光,可視角度細D, input lag 估計在20ms 左右
43gx800h, ips panel 光DD, 可視角度大D, 有藍牙, input lag 估計在15ms 左右...
最好等睇實機... ...
v師兄,係咪即係話,以spec來講,43完勝?
如果係,等我搵下43吋嘅review,如果冇問題,就買43吋。
我覺得,睇實物其實冇乜用。

P.S.嘩,有藍牙呢樣好重要!

引用:
原帖由 春江飛鴨 於 2019-6-25 03:08 PM 發表

v師兄,係咪即係話,以spec來講,43完勝?
如果係,等我搵下43吋嘅review,如果冇問題,就買43吋。
我覺得,睇實物其實冇乜用。

P.S.嘩,有藍牙呢樣好重要! ...
GX800H spec 好D ...而且有local dimming ..
https://youtu.be/4RDNj2Usujs
GX700H 係adaptive backlight 似FX600H
睇實機都有用,睇83台字幕流暢,31台立法會內...靚電視有層次感...

引用:
原帖由 v369234 於 2019-6-25 03:38 PM 發表

GX800H spec 好D ...而且有local dimming ..
https://youtu.be/4RDNj2Usujs
GX700H 係adaptive backlight 似FX600H
睇實機都有用,睇83台字幕流暢,31台立法會內...靚電視有層次感... ...
唔該師兄!
如果你呢排會睇實物,麻煩睇完講嚟聽下。
(因為我比較少睇電視,唔知道要留意啲乜嘢。)

引用:
原帖由 春江飛鴨 於 2019-6-25 03:42 PM 發表

唔該師兄!
如果你呢排會睇實物,麻煩睇完講嚟聽下。
(因為我比較少睇電視,唔知道要留意啲乜嘢。)
檟格網已有價錢...

引用:
原帖由 v369234 於 2019-6-25 05:06 PM 發表

檟格網已有價錢...
唔該師兄!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春江飛鴨 於 2019-6-25 02:12 PM 發表

曾經諗過如果買43吋,會唔會可以喺setting方面縮細少少畫面?(未download說明書,唔知可唔可以?) ...
800H

世事不會盡如人意,是人就有失敗的時候,所以你要學會耐心等待,等到你內心足夠強大,等到有一天你不再受制於人,等到天時、地利、人和。
引用:
原帖由 moneycomecome 於 2019-6-25 10:09 PM 發表

800H
Thanks!

回覆 引用 TOP

唔知香港會唔會出gx850呢?

引用:
原帖由 真柏齊 於 2019-6-26 11:03 PM 發表

唔知香港會唔會出gx850呢?
晤會有GX850
港版高階LED/LCD
75/65/55/49GX880H

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。