UE CM 揮手區

UE CM 揮手區 E-mail 此主題給朋友

人生第一隻 CM ,UE Live 終於到手,做好 scan 後約3星期起貨,真係好快,手工因第一次做 cm 所以冇得比較,配帶感唔錯,但有時頭擰去右邊時,右耳有d痛,希望係未帶慣,ipx 頭有點煩,暫時配線唔太多選擇,我訂耳機嘅鋪都暫冇 ipx 線現貨,攪到配唔到線插 4.4😌
請問有冇師兄都係用 UE 嘅 ipx,配線有咩心得,大家一齊分享下😬

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
買多條原裝線,改4.4頭

引用:
原帖由 levinhin 於 2019-6-22 05:33 AM 發表

除非耳機唔可以甩線, 先至會焗改2.5, 4.4

否則買條粗線好過.. 最好有咁粗得咁粗, 買埋個轉駁頭 0.78, mmcx 頭..

唔係要黎拎出街用,  

主人既職責, 就係要用粗線令耳機發揮最強威力.  

再AB 比之後, 就會顯得以前聽開D 原裝線, 金銀幼線, 係幾咁無知..

甚至懷疑以前班 friend 係老點你.. 買買埋埋D 十條八條成千上萬抽福袋 既幼線 係無鬼用既..

否則餘生幾十年,做條咸魚算... 呢世都唔好用"退燒"呢兩個字..

有好多打手, 都要乳時並進, 否則俾人一問到, 口啞啞就懵都面埋..

引用:
原帖由 levinhin 於 2019-6-22 05:33 AM 發表

改左4.4,始終會心思思入多條升級線😬

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-6-22 07:45 AM 發表

否則買條粗線好過.. 最好有咁粗得咁粗, 買埋個轉駁頭 0.78, mmcx 頭..

唔係要黎拎出街用,  

再AB 比之後, 就會顯得以前聽開D 原裝線, 金銀幼線, 係幾咁無知..

甚至懷疑以前班 friend 係老點你.. 買買埋埋D 十條八條成千上萬 ...
用轉駁頭會唔會配戴感差d?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-6-22 07:45 AM 發表

唔係要黎拎出街用,  

甚至懷疑以前班 friend 係老點你.. 買買埋埋D 十條八條成千上萬 ...
耳聽為實
數據傳輸係重要
但係細水慢流又未必做到效果架
人人有對耳
不如約埋三五七個發燒友用耳試啦

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標
引用:
原帖由 十九八 於 2019-6-22 10:56 AM 發表

耳聽為實
數據傳輸係重要
但係細水慢流又未必做到效果架
人人有對耳
不如約埋三五七個發燒友用耳試啦
應好小燒友用緊 ue ipx 頭😣,佢改左呢個頭我覺得配線好煩,條線又唔可以同其他耳機撈亂用😣

回覆 引用 TOP

恭喜囇師兄🤘🏻又有新野挽🤪話説你實質上幾多號做3d scanning?我想計返時間我個隻幾時到🙇🏻‍♂️

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-22 11:36 AM 發表

恭喜囇師兄🤘🏻又有新野挽🤪話説你實質上幾多號做3d scanning?我想計返時間我個隻幾時到🙇🏻‍♂️
我 5月30日做 scan

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-22 11:40 AM 發表

我 5月30日做 scan
原來係咁🤔如果照咁計我仲有10日就應該會收到🤤唔該晒先👍🏻如果轉接頭我見金X有CM轉ipx頭賣,你可以買個黎用返自己本身嘅線先

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-22 11:46 AM 發表

原來係咁🤔如果照咁計我仲有10日就應該會收到🤤唔該晒先👍🏻如果轉接頭我見金X有CM轉ipx頭賣,你可以買個黎用返自己本身嘅線先
咁真係要試下先😬,多謝資料👍🏻👏🏻

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-22 11:50 AM 發表

咁真係要試下先😬,多謝資料👍🏻👏🏻
試帶完自己隻CM 係咪冇後悔呢😂😂

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-22 02:00 PM 發表

試帶完自己隻CM 係咪冇後悔呢😂😂
暫時仲係覺得唔係太舒服,但隔音真係比 universal fit 好好多,不過個圈未煲d聲唔多得,同埋治片唔知點解高音好似暗過隻 demo 好多咁

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-22 02:23 PM 發表

暫時仲係覺得唔係太舒服,但隔音真係比 universal fit 好好多,不過個圈未煲d聲唔多得,同埋治片唔知點解高音好似暗過隻 demo 好多咁
慢慢再試啦,開頭係冇咁習慣, 我果陣時都要連續用一個禮拜先習慣😂圈始終要俾d心機落去👍🏻我諗起碼要煲返150個鐘先得😯但係Live本身高頻唔係偏向朦咩?

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-22 02:27 PM 發表

慢慢再試啦,開頭係冇咁習慣, 我果陣時都要連續用一個禮拜先習慣😂圈始終要俾d心機落去👍🏻我諗起碼要煲返150個鐘先得😯但係Live本身高頻唔係偏向朦咩? ...
我試時如用 3.5 高音都係矇,要轉 4.4 升級線先好番,所以好想快d配升級線😬

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。