註冊 登入

64audio V6S升級新CM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 08:11 PM 發表

我5月尾買果日已叫鋪頭幫我約埋當日scanning,想換線呀,但選擇唔多,果日試左 plussound gps exo 都唔錯,諗住攞耳機果日再試,初步都諗住係 plussound gps exo or x6 ...
佢地有冇同你講話要等幾耐😯我果面話UE試過痴線到7日到貨😂

熱賣及精選
引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 08:11 PM 發表

我5月尾買果日已叫鋪頭幫我約埋當日scanning,想換線呀,但選擇唔多,果日試左 plussound gps exo 都唔錯,諗住攞耳機果日再試,初步都諗住係 plussound gps exo or x6 ...
唔係得Plussound 有ipx頭訂,我問過Mad,Effect,ego,Pw都得,OC studio就要你自己買ipx頭俾右店送返OC改,我諗其實8成線廠既線都有得做

引用:
原帖由 matthewchchow 於 2019-6-8 05:33 PM 發表

我都覺隻demo 真係有問題,講清同我隻uerm 比輸曬,本來想入手,但係咁既聲真係買吾落,有無人知ue live 應有水準係點?
我試過, 當時我在2018年12月7日, 在亦x試, 其實當時隻耳機係最好聲, 不過依加就.........., 你有機會可以搵反當時個隻耳機試下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 08:36 PM 發表

佢地有冇同你講話要等幾耐😯我果面話UE試過痴線到7日到貨😂
代理幫我掃耳果個人話4-6星期,我5月29日掃,即依家等左2個幾星期

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 08:42 PM 發表

唔係得Plussound 有ipx頭訂,我問過Mad,Effect,ego,Pw都得,OC studio就要你自己買ipx頭俾右店送返OC改,我諗其實8成線廠既線都有得做
我上次去現貨好似得 plussound,訂嘅就冇問

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 08:42 PM 發表

師兄你諗住用咩線?

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 10:08 PM 發表

師兄你諗住用咩線?
我冇用18Pro demo試過其他線,因為而家諗緊換唔換Player好🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️而家用緊部爆左2.5頭既X1A,諗緊換SR15定M11定R6Pro,用開moov,但係自己又想挽4.4,咁即係得R6Pro同M11揀😩而家諗緊換線先定換player先,線就諗住我自己果隻到咗先去試,如果講心水就係Beat audio隻Emily

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 10:18 PM 發表

我冇用18Pro demo試過其他線,因為而家諗緊換唔換Player好🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️而家用緊部爆左2.5頭既X1A,諗緊換SR15定M11定R6Pro,用開moov,但係自己又想挽4.4,咁即係得R6Pro同M11揀😩而家諗緊換線先定換player先,線就諗住我自己果隻到咗先去試,如果講心水就係Beat audio隻Emily ...
Player 我只用過 sony,所以冇咩心得,線就本來我自己隻 u18t 都想配條 plussound tri copper,但最尾都係用左 1960s,所以今次隻 ue live 想試下 plussound

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 10:47 PM 發表

Player 我只用過 sony,所以冇咩心得,線就本來我自己隻 u18t 都想配條 plussound tri copper,但最尾都係用左 1960s,所以今次隻 ue live 想試下 plussound
1960s好正,不過冇咁多錢買😭 我都係諗住玩條2-3千既線就算😩
師兄有冇試過plussound既銅鍍金?

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 11:08 PM 發表

1960s好正,不過冇咁多錢買😭 我都係諗住玩條2-3千既線就算😩
暫冇,感覺應該 gps 夾 ue live 多點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 11:08 PM 發表

1960s 感覺夾落 u18t 度都唔係話100%夾哂,佢確係可洗走 u18t 嘅鐵味,令到d聲圓滑一點,背景好黑,但同時又食左一點細節,u18t 主玩就係比到超多細節你,但用左 1960s 細節係小左點

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 11:14 PM 發表

1960s 感覺夾落 u18t 度都唔係話100%夾哂,佢確係可洗走 u18t 嘅鐵味,令到d聲圓滑一點,背景好黑,但同時又食左一點細節,u18t 主玩就係比到超多細節你,但用左 1960s 細節係小左點 ...
我之前都試過u18t,不過真係d聲實在太清,聽得耐我怕人聲會冇咩感情,不過真係估唔到現有u18t用家會買UE live😂😂不過我諗如果隻圈煲好咗應該幾正😏收到貨記住出個開箱文

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 11:18 PM 發表

我之前都試過u18t,不過真係d聲實在太清,聽得耐我怕人聲會冇咩感情,不過真係估唔到現有u18t用家會買UE live😂😂不過我諗如果隻圈煲好咗應該幾正😏收到貨記住出個開箱文 ...
我係俾 u18t 果種動態吸引左,低頻有力但快速,冇咩餘韻,細節量超多,不過人聲確係無咩感情呢樣我都覺,其實做 cm 呢萬幾蚊本來係想支持大法買佢隻 z1r,但試左幾次,金磚夾落去隻 z1r 度完全唔掂,感覺sony今次真係唔知想點,金磚都完全推唔開隻 z1r,聲好焗好悶,最後把心一橫不如用呢萬零銀做 cm,咁岩見到 ue 減價,試完 ve4, 64 audio N8 同 ue live 後,都係鐘意 ue live 就買了

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 11:25 PM 發表

我係俾 u18t 果種動態吸引左,低頻有力但快速,冇咩餘韻,細節量超多,不過人聲確係無咩感情呢樣我都覺,其實做 cm 呢萬幾蚊本來係想支持大法買佢隻 z1r,但試左幾次,金磚夾落去隻 z1r 度完全唔掂,感覺sony今次真係唔知想點,金磚都完全推唔開隻 z1r,聲好焗好悶,最後把心一橫不如用呢萬零銀做 cm,咁岩見到 ue 減價,試完 ve4, 64 audio N8 同 ue live 後,都 ...
買索六萬推Z1R就唔同講法🤪🤪64 N8我都試過 不過佢冇送面板所以冇諗😂同埋早半年前幫屋企人訂左隻A2E,發覺手工差左好多,有d小失望😞同埋覺得N8高頻果到唔夠鬆,唔知係咪煲好

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-14 06:26 PM 發表

買索六萬推Z1R就唔同講法🤪🤪64 N8我都試過 不過佢冇送面板所以冇諗😂同埋早半年前幫屋企人訂左隻A2E,發覺手工差左好多,有d小失望😞同埋覺得N8高頻果到唔夠鬆,唔知係咪煲好 ...
索六萬更加唔知想點,當枱機,六萬銀我大把好野選擇,當手提,咁大舊點帶出街,我喺鋪試過用佢推自家奶罩 mdr-z1r,嘩,d高音標到刺耳,難聽到都冇mood聽其他頻段表現,作為一個索粉,近來真係買唔落佢d野,開頭諗住買哂 mdr and ier z1r,最後大耳買左 HD800S 和 ue live,64 N8 都好聽,但最後感覺 ue live 更好 d d,同埋減左咁多價心理上點都抵d咁🤣

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。